Afbeelding
ba-leraar-geschiedenis-vt-lwd.jpg
Afbeelding
ba-leraar-geschiedenis-vt-lwd.jpg

Leraar Geschiedenis

Andere varianten
Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor of Education

Een leraar Geschiedenis brengt het verleden tot leven en weet de passie voor het vak over te brengen op de leerlingen. Ben jij die inspirerende enthousiaste geschiedenis docent waar leerlingen later nog graag aan terugdenken? Dan is de opleiding Leraar Geschiedenis iets voor jou.

Daarom kies je voor de opleiding Leraar Geschiedenis:

  • Top 5-opleiding in haar soort volgens Keuzegids Hbo 2024
  • Door Elsevier Beste Studies 2023 bekroond met een bronzen medaille 🥉
  • Een kleinschalige opleiding met veel persoonlijke aandacht
  • Samenwerken met studenten van andere lerarenopleidingen
  • Studeren in een bruisende studiestad met betaalbare kamers
  • Leer door te doen: al vanaf jaar 1 sta je voor de klas
  • Ontwerp en geef boeiende Nederlands lessen op een middelbare school of MBO
  • Je bedenkt samen met klasgenoten creatieve oplossingen tijdens Design Based Education voor real-life vraagstukken met design thinking (ontwerpen, testen, evalueren, aanpassen) om samen tot sterkere oplossingen te komen
  • Studeer bij de nummer 1 lerarenopleider van Noord-Nederland
  • Grote baankans na het afstuderen

Een brede professionele basis

Er komt nogal wat kijken bij het leraarschap: je moet de nodige vakkennis hebben, zicht hebben op hoe leerlingen in elkaar steken en hoe zij het beste jouw vak kunnen leren. Daarnaast zijn zowel in het beroep als in de opleiding vaardigheden als plannen, organiseren, samenwerken, communiceren, reflecteren en onderzoeken van groot belang voor een docent. Dit noemen we het professioneel profiel. Je traint deze vaardigheden gedurende de lerarenopleiding Geschiedenis.

Coach

Als leraar Geschiedenis breng je je enthousiasme voor het vak graag over op anderen. Een moderne docent is een coach en mentor voor leerlingen. Naast vakinhoudelijke kennis moet je daarom ook over goede sociale vaardigheden beschikken. In het huidige onderwijs breng je niet alleen kennis over, maar coach je ook leerlingen bij het leren. Dus naast docent ben je ook pedagoog en coach.

Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag Voltijd

4 juni 2024, 16.00 - 20:00 uur

Open Dag

Studiekenmerken lerarenopleiding Geschiedenis

De vierjarige opleiding Leraar Geschiedenis is een praktijkgerichte opleiding. Toetsen ontwikkelen, lessen voorbereiden en kennis overbrengen. Dat is het onderwijs. Een mooi vak, want je kunt er alles instoppen wat jij wilt.

Diploma
Bachelor of Education
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

De opleiding Geschiedenis docent in het kort

Tijdens de opleiding Leraar Geschiedenis werk je structureel aan een aantal competenties. Competenties zijn combinaties van kennis, houding en vaardigheden. Net als jouw leerlingen straks verschil je als student in je leerbehoeftes, interesses en manier van leren. Naast een standaard programma biedt de lerarenopleiding Geschiedenis veel ruimte voor eigen keuzes. In de hoofdfase van de hbo Leraar Geschiedenis heb je ruimte om je eigen leerroute te bepalen en je minor te kiezen. In de afstudeerfase heb je daarna keuze uit twee verschillende afstudeerrichtingen: beroepsgericht onderwijs of algemeen vormend onderwijs.

Afbeelding
algemene_afbeelding_testimonials.jpg
“Het fijne aan de studie vond ik dat het zo flexibel was.”
Afbeelding
algemene_afbeelding_testimonials.jpg
Tjalina Beintema
Alumna Leraar Geschiedenis

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!