Studieopbouw Bachelor Social Work

Het eerste jaar maak je kennis met het vakgebied binnen de hbo-opleiding Social Work en leg je een brede basis. In jaar twee en drie gaan we de diepte in en kies je een specialisatie. In het vierde jaar voer je een afstudeeropdracht uit. Je leert reflecteren, presenteren en kritisch denken. Deze drie vaardigheden lopen als een rode draad door de opleiding heen.

Afbeelding
social-work voltijd Leeuwarden

Specialisaties bij hbo Social Work

Social Work kent drie verschillende gebieden. In de hoofdfase van de opleiding kies je één van deze gebieden, waarin je je verder gaat specialiseren.

Afbeelding
Wout-Eijkelkamp
“Vaak weet ik nu nog niet waar mijn les volgende week over gaat”
Wout Eijkelkamp
docent

Design-Based Education

De wereld van morgen wordt bepaald door de mensen van vandaag. Jij speelt daarin een belangrijke rol.

Met Design-Based Education heb je veel invloed op je eigen leerroute; je leert door te doen en te reflecteren. Je werkt in kleine groepen met studenten aan echte vraagstukken uit de praktijk. Je experimenteert en test oplossingen in de nationale of internationale praktijk. Feedback van medestudenten, opdrachtgevers en docenten helpt je om te evalueren en je ideeën aan te scherpen.

Internationale mogelijkheden

Bij NHL Stenden kun je een internationale ervaring en interculturele vaardigheden opdoen. Je kan namelijk kiezen om een deel van je studie, kort of langer, in het buitenland door te brengen bij een van onze partnerinstellingen voor hoger onderwijs. Ook biedt ons wereldwijde netwerk mogelijkheden voor online samenwerking met internationale studenten van onze partnerinstituten aan relevante projecten en casestudy's.

Meer over onze internationale mogelijkheden

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours!

Ontdek X-Honours

Met één been in de praktijk

Tijdens de bacheloropleiding Social Work werk je aan meerdere praktijkprojecten. Je maakt bijvoorbeeld een zogeheten cliëntportret. Ook analyseer je een intakegesprek dat je hebt gedaan, om zo beter aan de slag te kunnen met een cliënt.

Afbeelding
social-work voltijd Leeuwarden

Cliëntportret

Je gaat een persoon uit je eigen omgeving interviewen en zo op systematische wijze het leven van die persoon in kaart brengen.
Afbeelding
social-work voltijd Leeuwarden

Intakegesprek

Je analyseert een intakegesprek. Als assessment ga je deze analyse op een systematische wijze delen met het ‘team’ waarin je werkt. Zo krijg je meer handvatten om aan de slag te gaan met de cliënt. Je verwerkt daar de systeemgerichte benadering in.
Afbeelding
social-work voltijd Leeuwarden

Supervisie

Je volgt in een klein groepje een intensief supervisietraject dat gaat over jouw persoonlijke ontwikkeling gericht op je toekomstige beroep. Je wordt begeleid door een externe superviser.

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!