Afbeelding
iStock-905433284 - nieuwe foto per dec-jan.
Afbeelding
iStock-905433284 - nieuwe foto per dec-jan.

Tourism Management (Instroom vwo)

Studieduur
3 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor of Arts

Ben je bijna klaar met je vwo en zoek je nu een leuke en interessante vervolgopleiding? NHL Stenden Tourism Management instroom vwo biedt jou de mogelijkheid je bachelor degree in drie jaar te behalen. Tourism Management is een internationale studie die opleidt voor een management-, beleids-, of adviesfunctie in de toeristische sector. Een brede opleiding waarin duurzaam toerisme en jouw toekomstige rol daarin centraal staan.

Internationaal georiënteerd
Niet alleen het werkveld, maar ook de opleiding zelf is internationaal georiënteerd. Zo zijn er niet alleen veel internationale studenten, maar zijn er ook docenten van allerlei nationaliteiten aan de opleiding verbonden. Engels is dan ook de voertaal binnen de opleiding Tourism Management instroom vwo. De samenwerking tussen onderwijs, toeristisch bedrijfsleven, overheden en ontwikkelingsorganisaties is uniek. Dit zorgt ervoor dat studenten alles leren over de invloed van toerisme op verschillende culturen, het milieu en de economische belangen die hierbij een rol spelen.

Internationale kansen & grand tour
Toerisme is een internationaal vakgebied. De opleiding Tourism Management (instroom vwo) sluit daar uiteraard bij aan. Stageplaatsen hebben we over de hele wereld. Veel studenten doen hun stage dan ook in het buitenland. Mocht je er voor kiezen om een minor te volgen, dan kan dit ook op één van onze campus sites in Thailand, Indonesië of Zuid-Afrika. Dit noemen we op Grand Tour gaan. 

  • Behoort al jarenlang tot één van de beste bekostigde toerisme opleidingen in Nederland.
  • Haal je Bachelor diploma in 3 jaar en aansluitend je Master in 1 jaar.
  • Speciale aandacht voor duurzaam toerisme.
  • Kies voor een carrière in de meest veerkrachtige en levendige industrie ter wereld.
  • Je werkt samen met andere studenten aan projecten van opdrachtgevers uit de toerisme-industrie en leert om de theorie direct toe te passen in de praktijk.
  • Ga op ontdekking in het buitenland en volg een minor op één van onze campussen in Zuid-Afrika, Thailand, Bali
  • De opleiding is nauw verbonden met het European Tourism Future Institute (ETFI) van NHL Stenden.
Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag

9 november 2024, 10.00-16.00 uur

Open Dag

Studiekenmerken Tourism Management (instroom vwo)

Tijdens de opleiding Tourism Management (instroom vwo) werk je veel in de praktijk. Die doe je bij bedrijven uit de toerisme industrie of door projecten en onderzoeken van bijvoorbeeld het European Tourism Futures Institute (ETFI) van NHL Stenden. ETFI is dé specialist in toekomststudies en scenarioplanning voor vrije tijd, recreatie en toerisme. 

Diploma
Bachelor of Arts
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Engels
Studieduur
3 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de opleiding Tourism Management (instroom vwo)?

In een dynamische en internationale omgeving met studenten en docenten uit alle continenten, leer je bij international Tourism Management (instroom vwo) over de invloed van toerisme op verschillende culturen, het milieu en de economische belangen die hierbij een rol spelen. Je werkt in kleine groepen aan onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe toeristische producten. Je creëert ook op een verantwoorde manier unieke belevingen voor iedereen. Het uitzetten van beleid op het gebied van duurzaam toerisme komt uitgebreid aan bod. Daarnaast maak je kennis met actuele trends binnen de toeristische sector en leg je een stevige basis op het gebied van productinnovatie, verantwoord ondernemen, (online) marketing en management.

Vanaf het eerste jaar ga je aan de slag met actuele vraagstukken van echte opdrachtgevers. Zo help je een opdrachtgever uit de toeristenbranche om een toeristische bestemming op de kaart te zetten, een vakantiepark te vergroenen of maak je een toeristische attractie aantrekkelijk voor een specifieke doelgroep. Ook worden er regelmatig inspirerende gastcolleges, fieldtrips & internationale studiereizen georganiseerd en kun je een deel van je studie in het buitenland volgen. Tijdens de opleiding Tourism Management instroom vwo leer je kansen te pakken en word je in drie jaar klaargestoomd om als vindingrijke professional de toekomst van de toerisme industrie vorm te geven.

Andere varianten

Benieuwd welke andere varianten van Tourism Management we aanbieden bij NHL Stenden Hogeschool? Hier vind je een compleet overzicht.

Afbeelding
ervaringsverhaal Yvonne Meppelink
“Je leert heel veel nieuwe mensen kennen en maakt kennis met verschillende culturen.”
Afbeelding
ervaringsverhaal Yvonne Meppelink
Yvonne Meppeling
Student Tourism Management

Wil jij meer weten of wat je gaat doen tijdens de opleiding Tourism Management (instroom vwo)?

Wil je weten hoe deze 3-jarige studie is opgebouwd? Je leest er alles over op de pagina studieopbouw.

Wat kan ik worden na afronding van de opleiding?

Benieuwd waar je na het afronden van de studie aan de slag kunt gaan? Ontdek de carrièremogelijkheden op de pagina jouw toekomst

Wat je moet weten over de opleiding

Hoe kun je toegelaten worden tot de opleiding Tourism Management (instroom vwo)? Wat zijn de kosten en overige belangrijke zaken die je moet weten voordat je je aan gaat melden voor de opleiding.