Je wilt je inschrijven voor de opleiding Vaktherapie verkort (voltijd, Bachelor).  We helpen je graag door de procedure. 

Met je verzoek tot inschrijving zet je de eerste stap richting jouw vervolgstudie: je geeft aan dat je een opleiding bij NHL Stenden Hogeschool wilt volgen. Als je wilt, kun je je inschrijving nog tot de uiterste inschrijfdatum aanpassen. 

Eerst checken

 • Voldoe je aan alle toelatingseisen? Heb je het benodigde diploma en profiel wanneer je met de opleiding begint? Moet je misschien nog een toelatingsexamen doen? Check het voor de zekerheid.
 • ​Heb je een DigiD? Vraag hem anders direct aan!

Inschrijven werkt zo

Je dient je verzoek tot inschrijven in via Studielink, de inschrijfportal van het ministerie van Onderwijs. Hiervoor heb je DigiD nodig. Volg de stappen:

 1. Maak een account aan. Je krijgt een persoonlijke Studielinkpagina. 
 2. Vul hier je opleidingsdetails in. Voor havo- en vwo-scholieren verschijnt hier het subkopje ‘Vakken’. Vul hier je vakkenpakket in.
 3. Kies voor ‘Mijn opleidingen/ Nieuwe inschrijving’ toevoegen:
 4. Selecteer de opleiding van jouw keuze. Je vindt de opleiding onder de officiële naam B Vaktherapie.
 5. Bevestig de opleiding.
 6. Geef onder het kopje Instroommoment aan wanneer je met de opleiding wilt beginnen. Bevestig dit.
 7. Bevestig je inschrijving.
 8. Voer je betaalgegevens in en bevestig deze. Dit kun je ook later doen, als het maar vóór je inschrijving is.
 9. Volg de status van je inschrijving op je persoonlijke Studielinkpagina. 

Inschrijven via Studielink

Selectieprocedure

Aanmelden

Meld je direct aan voor de selectiedag van Vaktherapie. Na aanmelding ontvang je via e-mail een bevestiging van je aanmelding.

Data selectiedagen

Bekijk hier het overzicht van de selectiedagen.

Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met: sjoske.hunze@nhlstenden.com

Selectieprocedure

De selectieprocedure bestaat uit drie onderdelen. Deze onderdelen worden beoordeeld door twee docenten. Zij bekijken of je je voldoende in de beeldende lessen en muzieklessen kunt uiten en hierover kunt reflecteren. De onderdelen zijn:

 • Vragenlijst
  Hier wordt gekeken naar of je voldoende beschikt over de beroepstaken en ervaringen die nodig zijn bij het starten van de studie. Denk hierbij aan coachen, begeleiden, behandelen, samenwerken en dergelijke (uiterlijk drie weken voor de assessmentdag de vragenlijst inleveren).
 • Assessment
  Tijdens het assessment komen de volgende onderdelen aanbod waarbij je laat zien dat je in staat bent tot zelfreflectie. Samenwerking en empathisch vermogen:
  • PGO (probleem gericht onderwijs)
  • Methodiek, beschrijf een werkbare casuïstiek en maak hierbij gebruik van jouw werkervaring en onderbouw dit met literatuur.
  • Bij Beeldend vormen:
   • je richt jouw eigen tentoonstelling in met eigen werk.
  • Bij Muziek:
   • een muzikale toelatingstest. Hierin wordt jouw muzikaliteit, begeleiding van zang, improvisatievermogen, zangexpressie en solospel beoordeeld. Voor meer informatie klik hier.
 • Reflectie
  Een dag na het assessment (selectiedag) ontvang je een format voor een reflectieverslag. Dit reflectieverslag gaat over het assessment. Hoe heb je je voorbereid, wat waren je verwachtingen en wat was je ervaring.

De uitslag van de selectieprocedure

Binnen twee weken na het inleveren van het reflectieverslag ontvang je de uitslag van de selectie. Met een positieve uitslag van de selectie kun je je voor de opleiding inschrijven.