Werktuigbouwkunde - locatie Emmen

Studieopbouw Werktuigbouwkunde

Werktuigbouwkundige toepassingen en het ontwikkelen van duurzame producten staan centraal in de opleiding. Naast techniek is er veel aandacht voor de organisatorische en commerciële kant van productontwikkeling.

Afbeelding
sfeer-ba-werktuigbouwkunde-vt-emmen.jpg

Werktuigbouwkunde bij NHL Stenden Emmen

Alles wat je kunt aanraken is mechanisch. Werktuigbouwkunde, of ook wel mechanical engineering, is het vakgebied wat zich daarmee bezighoudt en is een enorm breed vakgebied. Bij ons leer je in projecten het ontwerpen van producten, machines en apparatuur. De projecten worden ondersteund met vakken en workshops, zodat je de kennis meteen in de praktijk leert toepassen. In de labs en werkplaats werken we dan o.a. met high-end CAD, echte industriële robots, spuitgietmachines, mechatronica en Hightech systems. Door onze nauwe samenwerking met onderzoeksgroepen en het bedrijfsleven, gaan je steeds aan de slag met interessante projecten om je optimaal voor te bereiden op je latere werk.

Het betrokken docententeam in Emmen heeft brede ervaring in het bedrijfsleven en in het onderwijs kan je daardoor helpen met een goede aansluiting vanuit de HAVO, VWO of MBO.

Buitenland

Ben je avontuurlijk? De hogeschool heeft verschillende contacten met andere Europese universiteiten en hogescholen in het kader van Erasmus, het uitwisselingsprogramma van de EU. Bijvoorbeeld in Finland, Frankrijk en Portugal. Daarnaast kan je ook zelf een plan indienen om een deel van je studie in het buitenland te doen, bijvoorbeeld voor stage, een minor of afstuderen.

Internationale mogelijkheden

Bij NHL Stenden kun je een internationale ervaring en interculturele vaardigheden opdoen. Je kan namelijk kiezen om een deel van je studie, kort of langer, in het buitenland door te brengen bij een van onze partnerinstellingen voor hoger onderwijs. Ook biedt ons wereldwijde netwerk mogelijkheden voor online samenwerking met internationale studenten van onze partnerinstituten aan relevante projecten en casestudy's.

Meer over onze internationale mogelijkheden

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours!

Ontdek X-Honours

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!