Werktuigbouwkunde - locatie Emmen

Studieopbouw Werktuigbouwkunde

Werktuigbouwkundige toepassingen en het ontwikkelen van duurzame producten staan centraal in de opleiding. Naast techniek is er veel aandacht voor de organisatorische en commerciële kant van productontwikkeling.

Afbeelding
sfeer-ba-werktuigbouwkunde-vt-emmen.jpg

Wil je een dagje meelopen?

Wil je weten of  deze opleiding bij je past? Meld je aan voor een Meeloopdag. Meelopen is alleen mogelijk van oktober tot  juni

Aanmelden meeloopdag

 

Werktuigbouwkunde bij NHL Stenden Emmen

Alles wat je kunt aanraken is mechanisch. Werktuigbouwkunde, of ook wel mechanical engineering, is het vakgebied wat zich daarmee bezighoudt en is een enorm breed vakgebied. Bij ons leer je in projecten het ontwerpen van producten, machines en apparatuur. De projecten worden ondersteund met vakken en workshops, zodat je de kennis meteen in de praktijk leert toepassen. In de labs en werkplaats werken we dan o.a. met high-end CAD, echte industriële robots, spuitgietmachines, mechatronica en Hightech systems. Door onze nauwe samenwerking met onderzoeksgroepen en het bedrijfsleven, gaan je steeds aan de slag met interessante projecten om je optimaal voor te bereiden op je latere werk.

Het betrokken docententeam in Emmen heeft brede ervaring in het bedrijfsleven en in het onderwijs kan je daardoor helpen met een goede aansluiting vanuit de HAVO, VWO of MBO.

Het onderwijsconcept van de opleiding Werktuigbouwkunde

Design Based Education is het unieke onderwijsconcept van NHL Stenden. Zo ga je aan de slag met real-life vraagstukken, praktijkgericht onderzoek en innovatie. Zowel binnen als buiten de hogeschool werk je samen met de medestudenten, docenten en onderzoekers. Je leert door te doen en te reflecteren.

Lees meer over ons onderwijssysteem

Internationale mogelijkheden

Bij NHL Stenden kun je een internationale ervaring en interculturele vaardigheden opdoen. Je kan namelijk kiezen om een deel van je studie, kort of langer, in het buitenland door te brengen bij een van onze partnerinstellingen voor hoger onderwijs. Ook biedt ons wereldwijde netwerk mogelijkheden voor online samenwerking met internationale studenten van onze partnerinstituten aan relevante projecten en casestudy's.

Meer over onze internationale mogelijkheden

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!