Fashion Design & Marketing

Het centrale thema is de creatieve en commerciële ontwikkeling van een modecollectie van ontwerp tot realisatie en vermarkting. Tijdens het semester wordt gewerkt voor een actueel modemerk. Om als modemerk sterk te blijven in een snel wisselende retailomgeving is actualiteit van een collectie van groot belang. Ook het online en offline vermarkten moet naadloos afgestemd zijn op de identiteit van een merk. Als student leer je hoe je inspiratie kunt opdoen vanuit culturele, internationale en sociale ontwikkelingen. Daarbij is een bezoek aan een internationale modestad een ‘must’ evenals het volgen van de forecasts van trendwatchers.  Als student kruip je in de huid van verschillende rollen tijdens het semester: ontwerpers, patronenmakers, stylisten, marketingadviseurs, onderzoekers, evenementorganisatoren. Tijdens het semester maak je nader kennis met de modewereld en onderzoeken hoe een collectie samengesteld wordt, hoe de prijzen bepaald worden en hoe en waar collecties verkocht kunnen worden.

Kenmerken

Startmoment

  • Februari
  • September

Locatie

  • Leeuwarden

Taal

  • Nederlands

EC's

  • 30 EC's

Type minor

  • Voor alle hbo-opleidingen

Interessegebied

  • Economie en Management

Inhoud van de minor

In de 2e moduulweek vindt er een excursie naar een internationale modestad (wisselend per jaar) plaats. Kostenindicatie voor vervoer, verblijf en entreegelden musea: ongeveer €350,00. Daarnaast worden kosten gemaakt voor het realiseren van een kleine collectie (blijft in bezit van studenten).

Opzet van de minor

Je werkt tijdens deze minor gezamenlijk aan de opdrachten.

Toetsing

Moodboard, lifestyleboard, excursie verslag, merkananlyse rapport, omzetanalyseplan, collectieplan, collectieschetsen, actieve participatie.

Toelatingseisen

Propedeuse behaald. Geparticipeerd in het tweede studiejaar.

Deze minor wordt aangeboden door de opleiding Ondernemerschap & Retail Management.

Vragen?

Heb je vragen over deze minor? Stel ze via het online formulier.