Afbeelding
Header minormarkt
Afbeelding
Header minormarkt
Minor

International Social Work

Start in
februari
Ec
30 ECTS
Locatie
Leeuwarden

Social Work: een grenzeloos vak! Wil jij je kennis op het gebied van Social work vanuit internationaal perspectief uitbreiden? Wil je weten hoe het er in andere landen en culturen toegaat? Wil je internationale ervaring opdoen door online samen te werken met buitenlandse studenten? Of door een aantal weken in het buitenland te verblijven? In de minor International Social Work (ISW) bekijk jij de samenleving en het vakgebied vanuit internationaal perspectief. Een unieke kans om je grenzen te verleggen!

Inhoud van de minor

In de minor International Social Work (ISW) bekijk jij de samenleving en het vakgebied van Social work vanuit internationaal perspectief. Ook sociaal werk wordt beïnvloed door globaliseringsprocessen zoals grenzen die wegvallen (of juist weer ontstaan, zoals met de Brexit), wereldwijde sociale vraagstukken, moderne communicatiemiddelen, supranationale politiek en internationaal recht. Op veel plekken in het rijke westen speelt min of meer dezelfde problematiek en landen kunnen dan ook veel van elkaars aanpak leren. In arme delen van de wereld worden sociaal werkers voor geheel andere problemen gesteld. Wat is daar de betekenis van de fundamenten van sociaal werk, sociale rechtvaardigheid, mensenrechten, collectieve verantwoordelijkheid en respect voor diversiteit? In de minor ISW word je uitgedaagd om na te denken over dit soort zaken en je visie op de internationale samenleving aan te scherpen.

Opzet van de minor

De minor bestaat uit twee delen: 

  • Een kennis- en vaardighedenpakket (20 EC) waarin aandacht wordt besteed aan sociaal-maatschappelijke vraagstukken i.r.t. sociaal werk, filosofisch-ethische verdieping m.b.t. de internationale fundamenten van sociaal werk, het ontwikkelen van transculturele inzichten en vaardigheden op het gebied van interculturele communicatie. 
  • Het andere deel betreft een keuzedeel (10EC). Je kiest óf voor het Joint eProject waarin je samen met Ierse en Portugese studenten online werkt aan een onderzoeksproject. Of je kiest voor het Going Abroad Project waarbij je gedurende het tweede deel van het minorprogramma in het buitenland verblijft. Je kiest daarbij zelf je bestemming of benut de mogelijkheden bij één van de buitenlandse locaties van NHL Stenden (zoals bijvoorbeeld Zuid-Afrika).

Binnen de minor zijn dus twee routes mogelijk.  In een gemengde Iers/Portugees/Nederlandse groep werk je aan een vergelijkend onderzoek rondom een onderwerp dat aansluit bij je interesse.Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een deel van de periode in een zelf gekozen buitenland te verblijven en daar een onderzoeksproject te werken (op één van onze buitenlandse locaties). Waar je ook voor kiest, je verdiept je kennis en doet brede transculturele ervaringen op!

Studiekenmerken

Start in
februari
Locatie
Leeuwarden
Taal
Engels en Nederlands
EC's
30 ECTS
Type minor
Voor specifieke hbo-opleiding(en)

Vragen?

Heb je vragen over deze minor? Stel ze via het online formulier.

Stel je vraag