Masters of Change (Veranderkunde)

Wil jij ontdekken hoe je een leven lang gezond omgaat met veranderingen? En hoe je andere mensen helpt ditzelfde te doen? Dan is deze minor iets voor jou. Je komt erachter hoe verandering in zijn werk gaat: op de werkvloer en in het leven in het algemeen. Je leert hoe je organisaties adviseert over verandermanagement en hoe jij anderen kan inspireren.

  • Werk in een kleine groep aan een real-life opdracht bij een bedrijf.
  • Leer werken met verandermodellen.
  • Ontdek alle aspecten van verandering.

Kenmerken

Startmoment

  • Februari
  • September

Locatie

  • Leeuwarden

Taal

  • Nederlands

EC's

  • 15 EC's

Type minor

  • Voor alle hbo-opleidingen

Interessegebied

  • Economie en Management

Inhoud van de minor

Ben je nieuwsgierig naar hoe verandering plaatsvindt in het werk en leven van mensen? En hoe mensen optimaal 'well being' en (werk)geluk kunnen ervaren binnen het omgaan met 'constante' verandering? De minor ‘Masters of Change’ is de plek om alle kanten van verandering te ontdekken! Niet alleen in de rol van veranderaar maar ook in die van organisatiecoach (een combinatie van adviseur en coach) en (intern) entrepreneur! Het doel van deze minor is dan ook het ontwikkelen van jouw mogelijkheden voor inspiratie en inzet in verandermanagement in de organisatie, verandering van de mensen in de organisatie en je eigen houding hierin.   

Opzet van de minor

Tijdens deze minor ben je actief in een groep van vier studenten en krijg je je eigen coach toegewezen. Je gaat aan de slag met een praktijkopdracht voor een bestaand bedrijf. Je mag zelf een keuze maken voor een interessant bedrijf om een veranderadvies voor te doen. Tijdens de minor leer je als professional een advies uit te brengen voor jouw cliënt. 

Je wordt door gecertificeerde docenten getraind in het hanteren van verandermodellen, zodat je optimaal kunt toewerken naar adviseren over bijvoorbeeld  managementdashboards om organisaties te helpen met de missie, visie en doelen en de sturing hierin. Speciale aandacht is er voor waarderend onderzoek, teamontwikkeling en kracht gericht coachen. 

Tijdens de minor leer je als professional een advies uit te brengen voor jouw cliënt. Je wordt beoordeeld op verschillende opdrachten binnen de minor. De minor is helder ingedeeld in fasen waardoor je een duidelijk en gelijkmatige studiedruk hebt. 

Toetsing

Masters of Change-Assessment Veranderkunde (waarderend) 

Bijzonderheden

De minor Masters of Change (Veranderkunde) is 15 studiepunten en wordt in zowel periode 1 als 3 aangeboden. Student kan kiezen voor deze minor maar een combinatie met de minor Masters of Change (Organisatieontwikkeling) is ook mogelijk. Je volgt dan de Minor Masters of Change voor 30 studiepunten.      

Minor is toegankelijk voor studenten die een propedeuse van een bacheloropleiding hebben behaald en 30 studiepunten uit de postpropedeuse behorende bij die opleiding.

Vragen?

Heb je vragen over deze minor? Stel ze via het online formulier.