Psychologie - Beïnvloeding en gedrag

Ben jij nieuwsgierig naar krachtige beïnvloedingswapens en naar hoe je deze technieken kunt toepassen in de praktijk? Wil jij je verdiepen in hoe je gedrag kan veranderen? Trekken onderwerpen als persoonlijk leiderschap, massapsychologie en cognitieve psychologie je? Dan ben je welkom bij de minor psychologie!

Kenmerken

Startmoment

  • Februari
  • September

Locatie

  • Leeuwarden

Taal

  • Nederlands

EC's

  • 30 EC's

Type minor

  • Voor alle hbo-opleidingen

Interessegebied

  • Communicatie en media

Inhoud van de minor

Psychologie is de wetenschap die het voelen, denken en doen van de mens bestudeert. Tijdens deze minor leer je hoe je de kennis binnen de (sociale) psychologie kunt toepassen in organisaties.

De vakken persoonlijk leiderschap, gedragsbeïnvloeding, cognitieve psychologie en massapsychologie staan in de minor centraal. Daarnaast werk je aan het ontwikkelen van een gedrags-interventie bij het Design Project.

Opzet van de minor

Het is een full time minor, waarbij je zowel individueel als in teamverband werkt met allemaal verschillende studenten. Ook werk je aan een vrije opdracht die je zelf ontwikkelt op basis van je eigen belangstelling.

Toetsing

De vakken worden afgerond met opdrachten en assessments. 

Doelgroep

Er schrijven studenten in met allerlei diverse achtergronden, denk aan studenten journalistiek, lerarenopleiding, human resource management, integrale veiligheid, creative business, pedagogiek, etc. Zolang je in je vakgebied met mensen te maken krijgt, is deze minor sowieso een aanrader. Er zijn geen speciale toegangseisen. Wel moet je goedkeurig hebben van je eigen opleiding. Let op, deze minor zit elk jaar vol, soms wordt er gewerkt met een wachtlijst, dus wees op tijd met de inschrijving.

Deze minor wordt aangeboden door de opleiding Communicatie.

Vragen?

Heb je vragen over deze minor? Stel ze via het online formulier.