Daphne Niewijk wint Anna Reynvaan Studentenprijs met VR-simulatiesjabloon

Afbeelding
Daphne Niewijk, Anna Reynvaan Studentenprijs

Daphne Niewijk, vierdejaarsstudent Verpleegkunde aan NHL Stenden, heeft donderdagavond in Amsterdam de prestigieuze Anna Reynvaan Studentenprijs gewonnen. Met haar onderzoek 'Leren door te schrijven' heeft ze de jury weten te overtuigen van de innovatieve waarde voor het verpleegkundige onderwijs.

De Anna Reynvaan Studentenprijs, jaarlijks uitgereikt door het Amsterdam UMC en de beroepsorganisatie V&VN, is een eervolle erkenning en bekroont het beste artikel van hbo-v studenten. Dit jaar deden studenten mee van zeventien verschillende hogescholen. Daphne's bijdrage aan het veld is opmerkelijk, omdat het zich richt op het ontwikkelen van een sjabloon voor het schrijven van verpleegkundige VR-simulaties (virtual reality).

Brug tussen theorie en praktijk

In een tijd waarin de roep om innovatie in de verpleegkunde steeds luider klinkt, biedt Daphne's werk een verfrissende benadering om toekomstige verpleegkundigen voor te bereiden op de complexiteit van het werkveld. Door studenten de mogelijkheid te geven zelf VR-simulaties te schrijven op basis van hun eigen ervaringen, slaat Daphne een brug tussen theorie en praktijk.

"Het is een enorme eer om deze prijs te winnen en om te zien dat mijn werk wordt erkend als een waardevolle bijdrage aan het verpleegkundeonderwijs", zegt Daphne. "Ik geloof sterk in de kracht van innovatie in ons vakgebied en ik ben dankbaar voor de kans om hieraan bij te dragen."

Concrete toepassingen in onderwijs en praktijk

Het jurypanel, bestaande uit vooraanstaande professionals uit het werkveld en de academische wereld, was onder de indruk van de diepgang en relevantie van Daphne's onderzoek. Haar sjabloon voor het schrijven van VR-simulaties opent nieuwe perspectieven voor zowel het onderwijs als de praktijk, en biedt een waardevolle aanvulling op het curriculum van verpleegkundestudenten.

"Daphne's winst is een bevestiging van de waarde van innovatie in het verpleegkundeonderwijs", zegt Herman Gaarman, teamleider van de bachelor Verpleegkunde bij NHL Stenden. "Haar toewijding en creativiteit inspireren niet alleen haar medestudenten, maar bieden ook concrete mogelijkheden om het onderwijs te vernieuwen en de kwaliteit van zorg te verbeteren."

Met haar baanbrekende werk heeft Daphne niet alleen de Anna Reynvaan Studentenprijs gewonnen, maar heeft ze ook een blijvende impact op het verpleegkundeonderwijs en de praktijk. Haar innovatieve aanpak belooft een veelbelovende toekomst voor het vakgebied, waarin studenten worden uitgedaagd en voorbereid om de complexe uitdagingen van de moderne gezondheidszorg aan te gaan.

Sustainable Development Goals

Dit nieuws draagt bij aan...