Afbeelding
student
Afbeelding
student

Verpleegkunde

Je bent geïnteresseerd in gezondheid en verpleegkundige zorg, bent empathisch en hebt oprechte aandacht voor anderen. Lees dan snel verder.

Andere varianten
Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor

Je zorgt graag voor mensen en je staat altijd klaar voor anderen. Je bent meelevend en staat stevig in je schoenen. Herken jij je hierin en denk je het veelzijdige beroep van verpleegkundige aan te kunnen? Dan is de hbo-opleiding Verpleegkunde iets voor jou.

  • Je wordt opgeleid tot allround verpleegkundige, die snel kan schakelen als de situatie daarom vraagt.
  • Je hebt uitgebreide mogelijkheden om in het buitenland te studeren. Je kunt tot maximaal anderhalf jaar internationale ervaring opdoen.
  • Je werkt met cases vanuit het werkveld. Bekijk het project Verpleegkracht, over onze initiatieven en inzet tijdens Corona.
  • Je kunt na je afstuderen direct aan de slag door alle praktijkervaring die je tijdens de opleiding opdoet en deze opleiding geeft jou een grote kans op een baan.
  • Naast ziekenhuiszorg, psychiatrische zorg, gehandicaptenzorg en jeugdgezondheidszorg kun je bij ons kiezen voor zorg in de wijk. Nu mensen langer thuis blijven wonen, verplaatst de zorg zich van het verpleeg- en verzorgingshuis naar de woonkamer. Zorg in de wijk is daardoor een aantrekkelijke nieuwe markt voor ambitieuze verpleegkundigen die nog dichter bij hun patiënt willen staan.
Afbeelding
Lindsay Stegenga

Open Avond

30 maart 2023, 18:00 tot 21:00

Open Avond

Studiekenmerken hbo Verpleegkunde

Diploma
Bachelor
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij hbo v?

Met de NHL Stenden-opleiding Verpleegkunde word je opgeleid tot allround verpleegkundige met kennis van zaken, praktische skills én gevoel voor mensen. Verpleegkunde is een vak waarbij je werkt met je hoofd, handen en hart. We besteden daarom veel aandacht aan de ontwikkeling van jou als persoon en aan je kennis, houding en vaardigheden. 

Andere varianten hbo Verpleegkunde opleiding

Afbeelding
Pien
“Mijn wens is dat mensen met een handicap zo gezond en leuk mogelijk leven”
Afbeelding
Pien
Pien van de Merbel
studenten Verpleegkunde

Is hbo v de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!