Afbeelding
ba-verpleegkunde-vt-lwd
Afbeelding
ba-verpleegkunde-vt-lwd

Verpleegkunde

Andere varianten
Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor

Als verpleegkundige tref je mensen in soms kwetsbare momenten in hun leven. Je hebt een verbindende rol tussen familie, de zorgvrager en andere hulpverleners.  Een prachtig vak waarin je echt het verschil kunt maken voor mensen. Denk jij het veelzijdige beroep van verpleegkundige aan te kunnen? Dan is hbo Verpleegkunde iets voor jou.

Vernieuwing in de zorg

De wereld van de zorg is continu in beweging. Zaken als vergrijzing, technologische ontwikkelingen en financiën zorgen ervoor dat slim werken steeds belangrijker wordt in het vak. Tijdens de opleiding Verpleegkunde staan vernieuwing en ontwikkeling centraal. Hierin werk je samen met het werkveld.

In de praktijk

Een groot deel van het leren vindt plaats in de praktijk. Binnen onze hbo Verpleegkunde word je opgeleid tot een wendbare professional. In ons moderne skills lab leer en oefen je verpleegtechnische vaardigheden, voordat je deze handelingen tijdens de stage uitvoert. Binnen hbo-v krijg je simulatieonderwijs en maken we gebruik van VR-brillen. Zo oefen jij realistische situaties uit de praktijk op een veilige manier.

Daarom kies je voor de hbo verpleegkunde opleiding

Je onderscheidt je met passie, ambitie en veerkracht. Je bent flexibel en kunt inspelen op veranderende situaties. Je staat met beide benen op de grond. Daarnaast heb je de juiste kennis in huis om in ieder vakgebied binnen de zorg aan de slag te gaan. 

  • Je wordt opgeleid tot allround verpleegkundige, die snel kan schakelen als de situatie daarom vraagt.
  • Je hebt uitgebreide mogelijkheden om in het buitenland te studeren. Je kunt tot maximaal anderhalf jaar internationale ervaring opdoen.
  • Je werkt met cases vanuit het werkveld.
  • Je krijgt innovatief onderwijs onder andere door simulatie-onderwijs. We maken ook gebruik van VR-brillen waardoor je levensecht kunt oefenen.
  • Je kunt na je afstuderen direct aan de slag door alle praktijkervaring die je tijdens de opleiding hbo-V opdoet. De praktijk staat om jou te springen! 

  • Naast ziekenhuiszorg, psychiatrische zorg, gehandicaptenzorg en jeugdgezondheidszorg kun je bij ons ook kiezen voor zorg in de wijk. Mensen blijven langer thuiswonen waardoor de zorg zich verplaatst van het verpleeg- en verzorgingshuis naar de woonkamer. Zorg in de wijk is een aantrekkelijke nieuwe markt voor verpleegkundigen die dichter bij hun patiënt willen staan.

Studiekenmerken hbo Verpleegkunde

Bij onze hbo Verpleegkunde word je opgeleid tot allround verpleegkundige met kennis van zaken, praktische skills én gevoel voor mensen.

Diploma
Bachelor
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de opleiding Verpleegkunde?

Verpleegkunde is een vak waarbij je werkt met je hoofd, handen en hart.  Een vakgebied waarin je stevig in je schoenen moet staan. We besteden tijdens de studie hbo-V daarom veel aandacht aan de ontwikkeling van jou als persoon zodat jij met jouw kennis, houding en vaardigheden het verschil in de praktijk kunt maken. Ons onderwijsconcept is design based education: dat houdt onder andere in dat je in samenwerking met de praktijk vraagstukken oppakt en op een innovatieve manier oplossingen probeert te vinden. Je werkt ook samen met studenten van andere opleidingen, zo leer je multidisciplinair samenwerken en ben je goed voorbereid op je toekomstige baan als verpleegkundige. In het eerste jaar van de hbo Verpleegkunde opleiding duik je stevig de theorie in. Natuurlijk loop je ook direct stage. Wij stimuleren je om te ontdekken wat er in de praktijk gebeurt. Bij hbo-V krijg je dan ook les van docenten uit de beroepspraktijk. Tijdens de studie Verpleegkunde staan vernieuwing en ontwikkeling centraal. Hierin werk je ook weer samen met het werkveld. Je wordt opgeleid tot een wendbare professional.

Afbeelding
Inspirerende email

Meer weten over Verpleegkunde?

Wij sturen je graag studiekeuzetips, leuke studentenverhalen en nodigen je uit voor evenementen. Niet irritant vaak, beloofd.😉

Andere varianten hbo Verpleegkunde opleiding

Heb je al een baan in de zorg of welzijnssector? En wil jij graag de hbo verpleegkunde deeltijd opleiding volgen? Dan kun je uitstekend bij NHL Stenden terecht. Je hebt de regie over jouw opleiding.  

Afbeelding
iris-de-jonge
“Mbo-v beviel me prima, maar ik kon de extra uitdaging van het hbo wel gebruiken”
Afbeelding
iris-de-jonge
Iris de Jonge
Student Verpleegkunde

Is hbo v de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!