Studieopbouw Bachelor Verpleegkunde

Tijdens de vierjarige bachelor Verpleegkunde werk je aan je ontwikkeling tot verpleegkundige. Dat doe je onder andere door middel van simulatieonderwijs, check de video hieronder.

Studieopbouw hbo verpleegkunde

Het onderwijsconcept van de opleiding Verpleegkunde

Elke hogeschool heeft een eigen onderwijsconcept. Je zou kunnen zeggen dat het de manier is waarop er lesgegeven wordt. Dat verschilt per hogeschool. NHL Stenden heeft Design Based Education (DBE) als onderwijsconcept.

Studeren doe je bij NHL Stenden niet alleen in de schoolbanken. Sterker nog; we stimuleren je juist om te ontdekken wat er in de praktijk gebeurt. Jij gaat aan de slag met actuele vraagstukken uit het werkveld. Daarbij werk je intensief samen met medestudenten én met organisaties en bedrijven.

Lees meer over ons onderwijssysteem

Ervaringsverhaal
Ronald Ars

“Buitenlandervaring is altijd van toegevoegde waarde, ook wanneer je uiteindelijk kiest voor een baan in Nederland”

Coördinator internationalisatie Academie Gezondheidszorg

Sipkjen Joustra en Nynke Holwerda
Sipkjen Joustra en Nynke Holwerda

“Deze stage in Tanzania heeft ons verrijkt als professional én als persoon”

Studenten Verpleegkunde

Sanne Anna Lisa en Marit op Bali
Marit de Groot, Anna Munniksma, Sanne Oomen en Lisa Reitsma

"We kunnen in Nederland nog heel wat leren van Bali"

Marjet Waldram
Marjet Waldram

"Ik had me geen fijnere stageplek kunnen wensen"

Roos de Jonge en Saar Assendelft
Roos de Jonge en Saar Assendelft

“Bereid je van tevoren goed voor op je buitenlandstage”

Internationale mogelijkheden

Wil jij de opleiding Verpleegkunde doen en lijkt het je gaaf om ervaring op te doen in het buitenland? Dan is Verpleegkunde aan onze internationale hogeschool jouw unieke kans! Een deel van de opleiding in het derde en vierde jaar kun je namelijk in het buitenland volgen. Kies voor een Grand Tour-minor, doe mee aan ons Exchange Programma of volg een Verpleegkunde-minor in het buitenland.

Heb je de smaak te pakken? Je kunt naast de minoren-periode ook stagelopen in het buitenland. Dat kan in het derde en vierde jaar van hbo-V. Als je wilt kun je tot wel anderhalf jaar studeren in het buitenland. 

  • Je verrijkt je kijk op de wereld én jouw beroep.
  • Je ontdekt andere culturen en tradities.
  • Je maakt kennis met nieuwe mensen en leert nieuwe vaardigheden.
  • Je stapt uit je comfortzone en ontdekt je eigen talent en krachten.
  • Je groeit als zorgprofessional en als mens.
  • Je leert waardevolle levenslessen, die je later goed van pas zullen komen.

Internationale mogelijkheden

Bij NHL Stenden kun je een internationale ervaring en interculturele vaardigheden opdoen. Je kan namelijk kiezen om een deel van je studie, kort of langer, in het buitenland door te brengen bij een van onze partnerinstellingen voor hoger onderwijs. Ook biedt ons wereldwijde netwerk mogelijkheden voor online samenwerking met internationale studenten van onze partnerinstituten aan relevante projecten en casestudy's.

Meer over onze internationale mogelijkheden

Grand Tour

In het derde jaar van de opleiding HBO-V kun je één van de minoren volgen op één van onze Grand Tour-locaties in Zuid-Afrika, Thailand of Bali.

Exchange: 190 partnerinstellingen wereldwijd

Kies je voor het Exchange Programma dan ga je op bezoek bij één van onze 190 partnerinstellingen. Jij kiest zelf het programma dat je wilt volgen aan een universiteit of hogeschool in Europa. Als opleiding hebben we onder andere een uitwisselingsprogramma met een Verpleegkunde-opleiding in België. 

Stagemogelijkheden in het buitenland

Wil je graag stagelopen in het buitenland? Maar heb je nog geen idee waar? We helpen je graag op weg door je te koppelen aan één van onze buitenlandse stageadressen.

Benieuwd naar jouw internationale mogelijkheden?

Wil jij Verpleegkunde studeren en ben jij geïnteresseerd in de internationale mogelijkheden?Neem contact op met Ronald Ars, coördinator internationalisatie voor de academie Gezondheidszorg. Stuur een mail naar ronald.ars@nhlstenden.com.

Afbeelding
Marije
“HBO-V: een actieve leerstijl met complexe vraagstukken”
Afbeelding
Marije
Marije Holwerda
Docent Verpleegkunde

Haal meer uit jezelf tijdens je opleiding Verpleegkunde met X-Honours

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.  

Is hbo v de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!