Winnaar derde editie Hayo Apotheker Stimuleringsfonds: Charlotte Veenis. Sensorisch veilige kleding.

Afbeelding
3e editie Hayo

Op donderdag 7 december werd Charlotte Veenis benoemd tot de winnaar van de derde editie van het Hayo Apotheker Stimuleringsfonds van NHL Stenden. Als student van de master Content & Media Strategie sleepte zij de felbegeerde hoofdprijs van 2.500 euro in de wacht met haar onderneming: sensorisch veilige kleding. In de spannende eindstrijd stonden nog drie medestudenten, waarvan één duo, die eveneens in de prijzen vielen met hun eigen ondernemingen. 

Binnen het Center for Entrepreneurship vormt het Hayo Apotheker Stimuleringsfonds een belangrijk onderdeel. Het doel van dit fonds is om de ideeën en (toekomstige) ondernemingen van studenten te versterken en te verfijnen. Dit initiatief vindt twee keer per jaar plaats. Bij de derde editie streden drie student ondernemingen om de eerste prijs van 2.500 euro: Wesley van den Bosch met De Muziek Community, het duo Maike van der Heide en Alwin van Kuijk met SplitRide en Charlotte Veenis met ChamiArt. 

Nadat Charlotte werd uitgeroepen tot de winnaar leidde dat uiteraard tot grote blijdschap. Op de vraag wat zij met het geld van de prijs gaat doen? “De investering geeft mij de gelegenheid om mijn kledingcollectie online aan te bieden in een customized webshop. In de webshop, volledig aangepast aan de gebruiker, kan ik precies de details aangeven welke mijn doelgroep belangrijk vindt.” 

De jury over Charlotte: “Haar idee spreekt een nichemarkt aan en heeft daarom een flinke potentie om te groeien met een grote gunfactor. Ze springt goed in op een gat in de markt!” 

Een overzicht van de finalisten 

  • Wesley van den Bosch (Bachelor Leisure en Events Management in Leeuwarden) met De Muziek Community: een initiatief voor en door muzikanten om met elkaar en de regio te connecten. Geldprijs: [Bedrag] 
  • Maike van der Heide en Alwin van Kuijk (Bachelor Ondernemerschap en retailmanagement in Leeuwarden) met SplitRide: een mobiliteitsplatform voor grote bedrijven om medewerkers om makkelijker met elkaar te laten carpoolen.  
  • Charlotte Veenis (Master Media & Content Strategy in Leeuwarden) met ChamiArt: Sensorisch veilige kleding met leuke designs voor mensen die last hebben van sensorische problemen maar er toch stijlvol uit willen zien. 

Het Hayo Apotheker Stimuleringsfonds 
Eind 2021 werd het Hayo Apotheker Stimuleringsfonds aangekondigd om de naam van de voormalig toezichthouder voort te laten bestaan binnen de school. Het fonds wordt twee keer per jaar georganiseerd en uitgekeerd. Studenten gaan aan de slag met hun eigen ideeën of onderneming. Naast de hoofdprijs waren er ook cheques van maximaal € 125,- euro te verdienen. Dit bedrag verdiende je bij elkaar door coins op te halen door deel te nemen aan het programma.  
 
Market Day 
Aansluitend aan de finale was de Market Day. Tijdens deze markt kregen student-ondernemers de kans om in contact te komen met gevestigde ondernemers uit de regio. Naast inspiratie konden studenten hier netwerken en hun ondernemersplannen presenteren. 

Het Center for Entrepreneurship 
Het Hayo Apotheker Stimuleringsfonds wordt georganiseerd door het Center for Entrepreneurship. Het Center for Entrepreneurship is in het leven geroepen door NHL Stenden – met ‘ondernemend’ als een van de kernwaarden – om (toekomstige) ondernemers, freelancers en zzp’ers verder te helpen en het mogelijk te maken om tijdens de studie te werken aan de eigen onderneming.