Afbeelding
Leiderschapsverkenning
Afbeelding
Leiderschapsverkenning

Leergang Leiderschapsverkenning

Start in
september
Locatie
Bakkeveen
Lesdag
Donderdag

Als teamleider of middenmanager sta je dicht bij de schooldirectie enerzijds en de uitvoering anderzijds. Je hebt invloed op individuele medewerkers en teams én op de dynamische processen waarin zij samen betrokken zijn. Van jou als leidinggevende wordt verwacht dat je de daarbij behorende competenties op persoonlijk-, interpersoonlijk- en organisatieniveau inzet. De leergang 'Leiderschapsverkenning' biedt je de mogelijkheid om aan deze competenties te werken.

  • Ontdek - Verken - Groei  

Voor wie?

De leergang ‘Leiderschapsverkenning’ is bestemd voor leerkrachten/docenten uit het po, vo, mbo en hbo die mogelijkheden willen verkennen voor een leiderschapsfunctie binnen het onderwijs.

Kenmerken

Diploma
Certificaat
Start in
september
Locatie
Bakkeveen
Taal
Nederlands
Studieduur
2 - 6 maanden
Opleidingstype
Leergang
Lesdag
Donderdag
Incompany
Nee

Wat kun je na de Leergang Leiderschapsverkenning

Tijdens de leergang werk je - samen met collega’s van andere scholen - toe naar autonoom, verantwoord en adequaat leiderschap. Je leert hoe je een constructieve bijdrage kunt leveren aan de ontwikkeling van de individuele medewerker, het team en de schoolorganisatie. Verder leer je veranderingsprocessen in de school aan te sturen.

Leiderschapsverkenning

Ervaringsverhaal

"Door de Leergang Leiderschapsverkenning heb ik meer inzicht gekregen in de verschillende aspecten van leidinggeven. Door de theorie, praktijkervaringen en discussies werd ik gedwongen om kritisch naar mijzelf te kijken, naar zowel mijn handelen als mijn visie. Daarbij heb ik mijn visie op zowel onderwijs als het leidinggeven in onderwijsorganisaties kunnen aanscherpen. De leergang heeft mij inzichten en handvatten gegeven om te zien wat er nodig is in een onderwijsteam. Hierin heeft wie ik ben en wie ik wil zijn als leidinggevende een duidelijkere vorm gekregen."

Age Wesselius

Docent/Trainer/Adviseur 
Digitale Geletterdheid en Wetenschap & Technologie
ECNO NHL Stenden & Challenge Lab