Afbeelding
Photo
Afbeelding
Photo

Leisure & Events Management (Ad)

Andere varianten
Studieduur
2 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Meerdere locaties
Diploma
Associate degree

Je houdt van de vrijetijdssector en het lijkt jou geweldig om waardevolle en inspirerende events te organiseren. Je bent een organisatietalent, gaat graag met mensen om en je bent flexibel, maar je wil niet vier jaar studeren. De Associate degree Leisure & Events Management is dan dé opleiding voor jou. Je ontwikkelt je met deze opleiding in slechts twee jaar tot een professional in de vrijetijdsindustrie. Dit biedt veel mogelijkheden in een brede vrijetijdsmarkt.

Emmen of Leeuwarden

De Associate degree Leisure & Events Management bij NHL Stenden Hogeschool wordt aangeboden in Leeuwarden en Emmen. Twee verschillende locaties met hun eigen charme. Emmen is kleinschalig en hier staat persoonlijke benadering centraal. In Leeuwarden sta je midden in de internationale Leisure-gemeenschap. 
Let op: in Emmen start de opleiding Associate degree Leisure & Events Management alleen in september.

In de praktijk

De opleiding werkt nauw samen met het werkveld. Vanaf dag één werk je aan vraagstukken uit de praktijk. Je kunt aan de slag in een innovatieve werkomgeving en je werkt aan opdrachten van echte opdrachtgevers. Je realiseert betekenisvolle evenementen of ontwikkelt concepten en producten voor bedrijven in de vrijetijdssector.

Coach

Persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk onderdeel van je opleiding. Bij Leisure & Events Management word je elk semester aan een coach gekoppeld. Hij of zij begeleidt je bij jouw studieproces en praktijkopdrachten. Ook bespreken jullie regelmatig je studievoortgang en hoe je je talent kunt ontwikkelen. Zo ben jij helemaal klaar voor een baan in de vrijetijdsector!  

  • Topopleiding volgens Keuzegids Hbo 2023 & 2024 (locatie Emmen).
  • Ontwikkel je in twee jaar tot een professional in de event industrie.
  • Stroom door naar het Bachelor programma zonder studievertraging op te lopen.
  • Vanaf dag 1 werk je aan real-life vraagstukken uit de praktijk: je ontwikkelt betekenisvolle leisure & events producten of diensten voor echte opdrachtgevers, zoals Dgtl, Oerol, Hello festival en TT assen.
  • Je kunt de opleiding in Emmen of Leeuwarden volgen.
Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag

9 november 2024, 10.00 - 16:00 uur

Open Dag
Afbeelding
Topopleiding keuzegids 2024

Topopleiding

De Ad Leisure & Events Management in Emmen is in de Keuzegids Hbo 2023 en 2024 uitgeroepen tot Topopleiding.

Studiekenmerken Leisure & Events Management Associate degree

Heb jij goede organisatorische skills? Ben je ondernemend en geef je graag advies? Kijk je ernaar uit om in de eventbranche te werken of een management-, beleids-, of adviesfunctie te vervullen? Tijdens de opleiding Leisure & Events Management Associate degree bij NHL Stenden Hogeschool word je in twee jaar klaargestoomd voor een baan in de vrijetijdsector.

Diploma
Associate degree
Start in
februari & september
Locatie
Emmen & Leeuwarden
Taal
Engels en Nederlands
Studieduur
2 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de opleiding Ad Leisure & Events Management?

Ad Leisure & Events Management is een echte creatieve managementopleiding, waarbij het bedenken van concepten en het organiseren en regisseren van betekenisvolle belevenissen in de vrijetijdssector centraal staan. Je leert tijdens de opleiding Leisure & Events Management (Ad) veel over concept & creatie, marketing & communicatie, bedrijfseconomie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarnaast doe je kennis en praktijkervaring op in de vrijetijdssectoren. De focus ligt daarbij op evenementen, maar er is ook aandacht voor sport, media, art (kunst/cultuur), recreatie en toerisme. Bovendien leer je tijdens de Associate degree Leisure & Events Management hoe je al deze kennis kunt toepassen bij het zelfstandig ontwikkelen van een evenement of product voor een echte opdrachtgever.

Gerelateerde opleidingen

Als je geïnteresseerd bent in deze opleiding, dan is deze opleiding wellicht ook interessant. Is iets anders dan varianten. Bv. bij de opleiding Tourism verwijs je ook door naar Leisure en Hotel.

Afbeelding
Ervaringsverhaal
“Samen met vrienden heb ik al 4 keer het Kudtfeest georganiseerd met ruim 400 bezoekers als toppunt! De laatste editie van Monkeyfest trok ruim 500 bezoekers”
Afbeelding
Ervaringsverhaal
Sebastiaan Bril
Student Ad Leisure & Events Management

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!