Ad Leisure & Events Management

Ad Leisure & Events Management, Associate degree, voltijd

Ben jij nieuwsgierig, ondernemend, creatief en houd je van organiseren? Wil je graag aan de slag in de vrijetijdssector? Dan is de associate degree Leisure & Events Management echt iets voor jou!

Heb je vragen over deze opleiding? Vul dan het online formulier in of stuur ons een WhatsApp via 06 13579931 (werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur).
 • Zet samen met medestudenten je eigen onderneming op en realiseer evenementen voor opdrachtgevers
 • Theorie en praktijk zijn nauw met elkaar verweven: vanaf dag 1 werk je aan opdrachten uit de praktijk
 • Ontwikkel je in twee jaar tot een professional in de event industrie

Startmomenten

In Leeuwarden kun je in september of februari starten met de opleiding, in Emmen kan dat alleen in september. De Engelstalige variant van de opleiding wordt alleen in Leeuwarden aangeboden. Lees hier alles over inschrijven.

Voorlichting video

Studiekenmerken

Diploma

 • Associate degree

Start studie

 • Februari
 • September

Locatie

 • Emmen
 • Leeuwarden

Taal

 • Engels
 • Nederlands

Kosten

 • Wettelijk collegegeld 2020/2021 € 2143,-
 • Wettelijk collegegeld 2021/2022 € 2168
Bekijk alle kosten

Wat kun je worden?

Met een associate degree Leisure & Events Management op zak heb je kennis van alle sectoren binnen de vrijetijdssector.

Je kunt als assistent-eventmanager, coördinator of medewerker marketing en communicatie aan de slag bij sportmarketingbureaus, evenementenorganisaties, musea en overheidsinstellingen, maar ook bij theaters, poppodia, pretparken, festivals of bedrijven buiten de vrijetijdssector. 

vt_ad_leisure_sfeer

Toelatingseisen Ad Leisure & Events Management

Veranderende toelatingseisen i.v.m. corona
Door het coronavirus zijn sommige zaken rond aanmelding en toelating dit jaar anders dan anders. Check op deze pagina of voor jouw situatie ook afwijkende maatregelen gelden.

Voor de associate degree Leisure and Events Management heb je één van de volgende diploma’s nodig:

Havo
 • NT
 • NG
 • EM
 • CM + (econ of m&o of be)
 • NT
 • NG
 • EM
 • CM + (econ of m&o of be)
 • Niveau 4

Voldoe je niet aan de toelatingseisen?

Wanneer je niet aan de toelatingseisen voldoet, zijn er verschillende manieren waarop je mogelijk toch toegelaten kunt worden. Bijvoorbeeld via een toelatingstoets of een 21+ toelatingsonderzoek. Ontdek de mogelijkheden.

Doorstuderen? Doe een bachelor!

Wil je na deze opleiding verder studeren? Kies dan voor de opleiding bachelor Leisure & Events Management. Je stapt in het derde studiejaar in. In dit derde jaar heb je de mogelijkheid je te specialiseren in een onderdeel van de vrijetijdssector. Zo kun je er voor kiezen om je nog verder te verdiepen in de evenementen sector, maar je kunt ook kiezen voor één van onze andere afstudeerprofielen:

 • Sport Management
 • Kunst & Cultuur Management.

Daarna kun je je nog verder specialiseren met de master in International Leisure, Tourism & Events Management.

Accreditaties en keurmerken 

De opleiding Leisure & Events Management heeft de volgende accreditaties en keurmerken: 

 • Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO)
 • Bijzonder Kenmerk Duurzame Ontwikkeling (NVAO)
studeren_algemeen

Emmen of Leeuwarden

De Associate degree wordt aangeboden in Leeuwarden en Emmen. Twee verschillende locaties met hun eigen charme. Zo is Emmen kleinschalig en staat persoonlijke benadering centraal, terwijl je in Leeuwarden midden in de internationale Leisure gemeenschap staat.

 

Studieopbouw

De associate degree Leisure & Events Management is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het werkveld. De opleiding sluit hierdoor perfect aan bij de praktijk: jij krijgt precies de kennis en vaardigheden die je nodig hebt. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn conceptontwikkeling, co-creëren, ondernemerschap, creatief denken, marketing en meer. Je wordt tijdens de studie klaargestoomd voor een vliegende start in de wereld van events.

Jaar 1

Je legt een stevige basis op het gebied van marketingcommunicatie, nieuwe verdienmodellen, het gebruik van sociale media, projectmanagement, maatschappelijk verantwoord ondernemen en communicatie.

Semester 1

Tijdens het eerste semester doe je basiskennis op van de Leisure industrie. Je leert over vrijetijdstheorieën, trends en ontwikkelingen van de sector. Ook kom je in aanraking met leisure & events bedrijven door inspiratie colleges en workshops, het werken aan praktijkopdrachten en door fieldtrips aan spelers uit de industrie zoals het Openlucht Museum Arnhem, het Museum voor Beeld en Geluid, Walibi of de Efteling. Je gaat op ‘urban safari’ en test je organisatorische vaardigheden in een event game.

Semester 2

Je start samen met je medestudenten een eigen bedrijf en leert hierdoor wat er allemaal bij ondernemen komt kijken. Jij bepaalt zelf of je een product of dienst op de markt zet of een evenement gaat organiseren. Hierdoor leer je alle aspecten van ondernemen door en door kennen. Aan het eind van dit semester ga je vrijwilligerswerk doen bij één van onze samenwerkingspartners. Denk aan het Hello festival in Emmen, de TT Assen of Oerol op Terschelling.

In het tweede jaar verdiep en verbreed jij jouw kennis op het gebied van Leisure & Events. Deze kennis pas je direct toe in de praktijk door het uitvoeren van opdrachten uit het werkveld. Je leert meer over projectmanagement, conceptontwikkeling en de operationele aspecten van evenementen. Ook in dit jaar ga je op werkveldbezoek. Je gaat op excursie om in gesprek te gaan met de bedenkers van belevenisconcepten. Ook loop je een half jaar lang 1 dag in de week stage bij een bedrijf uit de vrijetijdssector.

Je rondt je opleiding af met een onderzoek, de Proeve van Bekwaamheid. Deze voer je uit in een vrijetijdssector die zich met duurzaamheid bezig houdt. Je maakt hierbij gebruik van social media, scenarioplanning en creatief denken.

Certificaten

Event Design Canvas is geïntegreerd in het Leisure & Events programma. Voor dit onderdeel ontvang je het certificaat Level 1. EDC is een internationaal erkende organisatie die event professionals wereldwijd traint en erkent. Ook ontvang je samen met je diploma een certificaat van de branchevereniging IDEA (Independent Dutch Event Association).

Praktijk en onderzoek

Om onderzoeksgegevens en kennis binnen het onderwijs en werkveld te delen zijn drie lectoraten en hun kenniskringen verbonden aan de opleiding. Deze lectoraten zijn: 

 • Duurzame Innovatie in de Regionale Kenniseconomie
 • Mariene Wetlands Studies
 • Scenarioplanning

Daarnaast maakt de opleiding Associate degree Leisure & Events Management deel uit van het Centre of Expertise Leisure, Tourism en Hospitality (CELTH).

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours!

Ontdek X-Honours

Specialisaties

Design Based Education

De wereld van morgen wordt bepaald door de mensen van vandaag. Jij speelt daarin een belangrijke rol.

Met Design Based Education heb je veel invloed op je eigen leerroute. Je werkt in kleine groepen met studenten van andere opleidingen aan echte vraagstukken. Je experimenteert en test oplossingen in de nationale of internationale praktijk. Feedback van medestudenten, opdrachtgevers en docenten helpt je om te evalueren en je ideeën aan te scherpen.

Nieuwsgierig hoe de opleiding Leisure & Events Management het doet in vergelijking met dezelfde opleiding bij andere hogescholen? Hiervan krijg je een goed beeld in Studie in Cijfers, ook wel de studiebijsluiter genoemd. Je vindt deze op www.studiekeuze123.nl