Ad Leisure & Events Management

Ad Leisure & Events Management, Associate degree, voltijd

Ben jij nieuwsgierig, ondernemend, creatief en houd je van organiseren? Wil je graag aan de slag in de vrijetijdssector? Dan is de associate degree-opleiding Leisure & Events Management jouw studie!

 • Je kunt na afronding van de associate degree zonder vertraging doorstromen naar het derde jaar van de bachelor Leisure & Events Management.

 • Je krijgt veel praktijkonderwijs: we werken zeer nauw samen met het werkveld via projecten
 • Je zet samen met een groep medestudenten je eigen onderneming op, realiseert evenementen voor opdrachtgevers, of ontwikkelt concepten.

 • Jij hebt een vliegende start in de evenementensector.

 • Je kunt in februari 2019 al met je opleiding beginnen. 

Wat staat je te wachten?

Als professional in Leisure & Events Management heb je afwisselend werk en functioneer je als een spin in het web. Je helpt bij het organiseren van evenementen zoals een congres, beurs, sportfestijn of cultureel event voor een museum.

Studiekenmerken

Diploma

 • Associate degree

Start studie

 • Februari
 • September

Locatie

 • Emmen
 • Leeuwarden

Taal

 • Engels
 • Nederlands

Kosten

 • Wettelijk collegegeld 2018/2019 € 2060,-
 • Wettelijk collegegeld 2019/2020 € 2083,-
Bekijk alle kosten

Wil je in september starten met de opleiding? Dan kan dat op onze locatie in Leeuwarden en Emmen. Wil je starten in februari? Dan kan dit alleen op locatie Leeuwarden. De Engelstalige variant van de opleiding wordt alleen in Leeuwarden aangeboden.

Wat kun je worden met de Ad Leisure & Events Management?

Met het diploma associate degree Leisure & Events Management op zak kun je als assistent-manager of coördinator aan de slag bij sportmarketingbureaus, evenementenorganisaties, musea, overheidsinstellingen, theaters, poppodia, pretparken, festivals, maar ook bij bedrijven buiten de vrijetijdssector. Je kunt onder andere aan de slag als:

 • assistent-eventmanager
 •  assistent-programmamanager
 •  medewerker marketing en communicatie
 •  assistent-projectmanager
vt_ad_leisure_sfeer

Toelatingseisen Ad Leisure & Events Management

Voor de associate degree Leisure and Events Management heb je één van de volgende diploma’s nodig:

Havo
 • C&M + econ of m&o*;
 • E&M;
 • N&T;
 • N&G.

*Heb je een havo-diploma met profiel C&M? En heb je geen Economie of M&O in je pakket? Dan moet je een toelatingstoets M&O of Economie met een voldoende afsluiten. Meer informatie over deze toets en bijbehorende cursus en een mogelijkheid om je hiervoor aan te melden vind je op toelatingstoetsen.nl.

 • C&M econ of m&o*;
 • E&M;
 • N&T;
 • N&G.

* Heb je een vwo-diploma met profiel C&M? En heb je geen Economie of M&O in je pakket? Dan moet je een toelatingstoets M&O of Economie met een voldoende afsluiten. Meer informatie over deze toets en bijbehorende cursus en een mogelijkheid om je hiervoor aan te melden vind je op toelatingstoetsen.nl.

 • mbo-domein niveau 4*

* Voor de mbo-domeinen Techniek en Procesindustrie, Zorg en Welzijn of Voedsel en Natuur en Leefomgeving gelden aanvullende toelatingseisen. De overige mbo-domeinen zijn rechtstreeks toelaatbaar.

Wil je weten of je met jouw mbo-diploma direct toelaatbaar bent? De snelste manier om het te controleren is via Toelatingstoetsen.nl.

Toelatingstoetsen

Voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan moet je slagen voor één of meer toelatingstoetsen. Meer informatie over de toetsen en hoe je je kunt voorbereiden vind je op de website Toelatingstoetsen.nl.

Ander diploma?

Heb je een diploma dat hier niet vermeld is? Er zijn wellicht toch mogelijkheden om toegelaten te worden. Neem voor meer info contact met ons op via studeren@nhlstenden.com of 058 - 251 34 00.

Geen diploma, wel 21?

Wil je de opleiding volgen, maar heb je niet het vereiste diploma? Dan kun je via een 21+ toelatingsonderzoek mogelijk toch nog toegelaten worden. Voorwaarde is dat je 21 jaar of ouder bent wanneer de opleiding begint.
Meer over het 21+ toelatingsonderzoek
.

Doorstuderen na de Ad Leisure & Events Management

Wil je na deze opleiding verder studeren? Kies dan voor de opleiding bachelor Leisure & Events Management. Daar stap je in het derde studiejaar in. De opleidingen sluiten naadloos op elkaar aan. Daarna kun je je nog verder specialiseren in de bekostigde opleiding Master in International Leisure, Tourism & Events Management.

Accreditaties en keurmerken 

De opleiding Leisure & Events Management heeft de volgende accreditaties en keurmerken: 

 • Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO)
 • Bijzonder Kenmerk Duurzame Ontwikkeling (NVAO)
studeren_algemeen

Emmen of Leeuwarden

De Associate degree wordt aangeboden in Leeuwarden en Emmen. Twee verschillende locaties met hun eigen charme. Zo is Emmen kleinschalig en staat persoonlijke benadering centraal, terwijl je in Leeuwarden midden in de internationale Leisure gemeenschap staat.

 

screenshot_nhl_stenden_leisure_events_management

Opbouw studie

De associate degree (Ad) opleiding Leisure & Events Management is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het werkveld. De opleiding sluit hierdoor perfect aan bij de praktijk en je krijgt precies die kennis en vaardigheden die je nodig hebt. Je legt een stevige basis op het gebied van marketingcommunicatie, nieuwe verdienmodellen, het gebruik van sociale media, projectmanagement, maatschappelijk verantwoord ondernemen en communicatie. Daarnaast doe je kennis en praktijkervaring op in de vrijetijdssectoren. De focus ligt daarbij op evenementen, maar er is ook aandacht voor sport, kunst/cultuur, recreatie, toerisme en media. Bovendien leer jij hoe je al deze kennis kunt toepassen bij het zelfstandig uitvoeren van een project.

Jaar 1

Kennismaking met beroep

Tijdens het eerste semester van het eerste jaar ga je op expeditie. Je vult je Leisure & Events backpack met basiselementen zoals kennis van vrijetijdstheorieën, trends en ontwikkelingen van de sector. Je maakt ook kennis met leisure & events-bedrijven door inspirerende colleges en workshops, het werken aan praktijkopdrachten en door fieldtrips naar spelers uit de industrie zoals het Openlucht Museum Arnhem, het Museum voor Beeld en Geluid, Walibi of de Efteling. Je gaat daarnaast op ‘urban safari’ en test je organisatorische vaardigheden in een eventgame.

In het tweede semester ga je nog meer je eigen pad bepalen. Je start een eigen bedrijf en leert hierdoor wat er bij ondernemen allemaal komt kijken. Een voorbeeld hiervan is het project Drive into the movie. Jij bepaalt zelf of je een product of dienst op de markt zet, of dat je bijvoorbeeld kiest voor het organiseren van een event. Hierdoor leer je alle aspecten van ondernemen door en door kennen. In dit semester is het einddoel een event waarbij leisure centraal staat.

Verdieping leerstof

In het tweede jaar verdiep en verbreed jij jouw kennis op het gebied van Leisure & Events. Deze kennis pas je direct toe in de praktijk door het uitvoeren van opdrachten uit het werkveld. Je leert meer over projectmanagement, conceptontwikkeling en de operationele aspecten van evenementen. Verder ga je op werkveldbezoek. Je gaat op excursie om in gesprek te gaan met de bedenkers van belevenisconcepten.

Je rondt je opleiding af met een Proeve van Bekwaamheid.  Jouw opdracht bestaat uit een onderzoek in een leisuresector gerelateerd aan duurzaamheid, de toekomst van leisure en innovatie. In het onderzoek leer je een aantal technieken en middelen toe te passen zoals social media, scenarioplanning en creatief denken. Je presenteert je eindopdracht.

Ook loop je gedurende een half jaar, één dag in de week stage bij een bedrijf uit de vrijetijdssector.

Praktijk en onderzoek

Om onderzoeksgegevens en kennis binnen het onderwijs en werkveld te delen zijn drie lectoraten en hun kenniskringen verbonden aan de opleiding. Deze lectoraten zijn: 

 • Duurzame Innovatie in de Regionale Kenniseconomie
 • Mariene Wetlands Studies
 • Scenarioplanning

Daarnaast maakt de opleiding Associate degree Leisure & Events Management deel uit van het Centre of Expertise Leisure, Tourism en Hospitality (CELTH).

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Specialisaties

Studeren aan NHL Stenden

De wereld van morgen wordt bepaald door de mensen van vandaag. Jij speelt daarin een belangrijke rol.

Wij vinden het belangrijk dat ons onderwijs goed aansluit op de praktijk. Daarom werken we nauw samen met het werkveld. Je werkt met medestudenten in kleine groepen aan opdrachten uit de praktijk. Je leerdoelen staan daarbij centraal. Onze docenten kennen je en begeleiden je daarbij. Zo leer je alle vaardigheden en doe je de kennis op die je straks nodig hebt om als professional het verschil te maken. Alle opleidingen van NHL Stenden werken toe naar Design Based Education (DBE), waarbij co-creatie met het werkveld centraal staat. Dit doe je in kleine groepen van studenten, docenten, onderzoekers, lectoren en professionals uit het werkveld.

Nieuwsgierig hoe de opleiding Leisure & Events Management het doet in vergelijking met dezelfde opleiding bij andere hogescholen? Hiervan krijg je een goed beeld in Studie in Cijfers, ook wel de studiebijsluiter genoemd. Je vindt deze op www.studiekeuze123.nl