Ad Leisure & Events Management

Ad Leisure Management, Associate degree, voltijd

Ben jij nieuwsgierig, ondernemend, creatief en houd je van organiseren? Wil je graag aan de slag in de vrijetijdssector? Dan is de associate degree-opleiding Leisure & Events Management jouw studie!

 • Je kunt na afronding van de Associate degree zonder vertraging doorstromen naar het derde jaar van de bachelor Leisure & Events Management.

 • Je werkt zeer nauw samen met het werkveld via projecten.

 • Je zet vanaf dag één samen met een groep medestudenten je eigen onderneming op, realiseert evenementen voor opdrachtgevers of ontwikkelt nieuwe concepten.

 • Jij hebt een vliegende start in de evenementensector.

   

Wat staat je te wachten?

Als professional in Leisure & Events Management heb je afwisselend werk en functioneer je als een spin in het web. Je helpt bij het organiseren van evenementen zoals een congres, beurs, sportfestijn of cultureel event voor een museum.

Studiekenmerken

Diploma

 • Associate degree

Start studie

 • Februari
 • September

Locatie

 • Emmen
 • Leeuwarden

Taal

 • Engels
 • Nederlands

Kosten

 • Wettelijk collegegeld 2018/2019€ 2060,-
Bekijk alle kosten

Wat kun je worden met de Ad Leisure & Events Management?

Met het diploma Associate degree Leisure & Events Management op zak kun je als assistent-manager of coördinator aan de slag bij sportmarketingbureaus, evenementenorganisaties, musea, overheidsinstellingen, theaters, poppodia, pretparken, festivals, maar ook bij bedrijven buiten de vrijetijdssector. Je kunt onder andere aan de slag als:

 • assistent-eventmanager
 •  assistent-programmamanager
 •  medewerker marketing en communicatie
 •  assistent-projectmanager
vt_ad_leisure_sfeer

Toelatingseisen Ad Leisure & Events Management

Voor de opleiding Associate degree-opleiding Leisure and Events Management heb je één van de volgende diploma’s nodig:

Havo
 • C&M + econ of m&o*;
 • E&M;
 • N&T;
 • N&G.

*Heb je een havo-diploma met profiel C&M? En heb je geen Economie of M&O in je pakket? Dan moet je een toelatingstoets M&O of Economie met een voldoende afsluiten. Meer informatie over deze toets en bijbehorende cursus en een mogelijkheid om je hiervoor aan te melden vind je op toelatingstoetsen.nl.

 • C&M econ of m&o*;
 • E&M;
 • N&T;
 • N&G.

* Heb je een vwo-diploma met profiel C&M? En heb je geen Economie of M&O in je pakket? Dan moet je een toelatingstoets M&O of Economie met een voldoende afsluiten. Meer informatie over deze toets en bijbehorende cursus en een mogelijkheid om je hiervoor aan te melden vind je op toelatingstoetsen.nl.

 • mbo-domein niveau 4*

* Voor de mbo-domeinen Techniek en Procesindustrie, Zorg en Welzijn of Voedsel en Natuur en Leefomgeving gelden aanvullende toelatingseisen. De overige mbo-domeinen zijn rechtstreeks toelaatbaar.

Wil je weten of je met jouw mbo-diploma direct toelaatbaar bent? De snelste manier om het te controleren is via Toelatingstoetsen.nl.

Toelatingstoetsen

Voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan moet je slagen voor één of meer toelatingstoetsen. Meer informatie over de toetsen en hoe je je kunt voorbereiden vind je op de website Toelatingstoetsen.nl.

Ander diploma?

Heb je een diploma dat hier niet vermeld is? Er zijn wellicht toch mogelijkheden om toegelaten te worden. Neem voor meer info contact met ons op via studeren@nhlstenden.com of 058 - 251 34 00.

Geen diploma, wel 21?

Wil je de opleiding volgen, maar heb je niet het vereiste diploma? Dan kun je via een 21+ toelatingsonderzoek mogelijk toch nog toegelaten worden. Voorwaarde is dat je 21 jaar of ouder bent wanneer de opleiding begint.
Meer over het 21+ toelatingsonderzoek
.

Doorstuderen na de Ad Leisure & Events Management

Wil je na deze opleiding verder studeren? Kies dan voor de opleiding Bachelor Degree Leisure & Events Management. Daar stap je in het derde studiejaar in. De opleidingen sluiten naadloos op elkaar aan. Daarna kun je je nog verder specialiseren in de bekostigde opleiding Master in International Leisure and Tourism Studies.

studeren_algemeen

Emmen of Leeuwarden

De Associate degree wordt aangeboden in Leeuwarden en Emmen. Twee verschillende locaties met hun eigen charme. Zo is Emmen kleinschalig en staat persoonlijke benadering centraal, terwijl je in Leeuwarden midden in de internationale Leisure gemeenschap staat.

 

Opbouw studie

De opleiding Leisure & Events Management is een echte managementopleiding en  gaat vooral over het duurzaam organiseren van belevenissen en evenementen. Je leert dat vrijetijdsactiviteiten verder gaan dan alleen pret en vermaak. Daarnaast leg je een stevige basis op het gebied van marketing, bedrijfseconomie, nieuwe media, projectmanagement, maatschappelijk verantwoord ondernemen en communicatie.

Je doet kennis en praktijkervaring op in de vrijetijdssectoren: evenementen, toerisme, sport, kunst/cultuur, recreatie en media en leert hoe je al deze kennis kunt toepassen bij het zelfstandig ontwikkelen van een evenement of project. Binnen de opleiding is er een link naar actuele thema’s als zorg, healthy ageing en welzijn.

Jaar 1

Kennismaking met beroep

Het eerste jaar is een oriëntatie op de vrijetijdsmarkt en op service management in het algemeen. De aandacht gaat vooral uit naar de operationele kant van bedrijven in de vrijetijdssector. Tijdens Jong Ondernemen zet je samen met andere studenten een studentenbedrijf op. In dit studentenbedrijf doe je ervaring op met tal van aspecten van het ondernemerschap. Een voorbeeld hiervan is het project Drive into the movie. Ook ga je drie dagen op werkveldbezoek bij belangrijke spelers uit de Leisure-industrie. 

Verdieping leerstof

In jaar 2 leer je hoe je de vrijetijdsmarkt vanuit een tactisch managementperspectief kunt bekijken. Je maakt kennis met alle aspecten rondom de organisatie van een evenement en organiseert zelf een evenement of project voor een opdrachtgever uit je toekomstige werkterrein. Ook ga je op excursie naar Disneyland Parijs om met bedenkers van belevenissen daar in gesprek te gaan en van hen te leren.

Daarnaast leer je over projectmanagement, imagineering, conceptontwikkeling en onderzoek. Je rondt je opleiding af met een Proeve van Bekwaamheid.  Jouw opdracht bestaat uit een onderzoek in een leisuresector gerelateerd aan duurzaamheid, de toekomst van leisure en innovatie. In het onderzoek leer je een aantal technieken en middelen toe te passen zoals social media, scenarioplanning en creatief denken. Je presenteert je eindopdracht.

Ook loop je gedurende een half jaar, één dag in de week stage bij een bedrijf uit de vrijetijdssector.

Praktijk en onderzoek

In de hele opleiding werk je veel in je toekomstige werkterrein. Vanaf dag één krijg je met de praktijk te maken. Zo zet je in het eerste jaar een eigen bedrijf op. Hierdoor krijg je met alle aspecten van het ondernemerschap te maken. In jaar twee organiseer je een event of project voor een werkgever uit het werkveld. Ook ga je in dit jaar gedurende een half jaar één dag per week op stage. Ook lever je een bijdrage aan onderzoeken in een van de lectoraten van Leisure & Events Management. 

Om onderzoeksgegevens en kennis binnen het onderwijs en werkveld te delen zijn drie lectoraten en hun kenniskringen verbonden aan de opleiding. Deze lectoraten zijn: 

 • Duurzame Innovatie in de Regionale Kenniseconomie
 • Mariene Wetlands Studies
 • Scenarioplanning

Daarnaast maakt de opleiding Associate degree Leisure & Events Management deel uit van het Centre of Expertise Leisure, Tourism en Hospitality (CELTH).

Specialisaties

Studeren aan NHL Stenden

De wereld van morgen wordt bepaald door de mensen van vandaag. Jij speelt daarin een belangrijke rol.

Wij vinden het belangrijk dat ons onderwijs goed aansluit op de praktijk. Daarom werken we nauw samen met het werkveld. Je werkt met medestudenten in kleine groepen aan opdrachten uit de praktijk. Je leerdoelen staan daarbij centraal. Onze docenten kennen je en begeleiden je daarbij. Zo leer je alle vaardigheden en doe je de kennis op die je straks nodig hebt om als professional het verschil te maken. Alle opleidingen van NHL Stenden werken toe naar Design Based Education (DBE), waarbij co-creatie met het werkveld centraal staat. Dit doe je in kleine groepen van studenten, docenten, onderzoekers, lectoren en professionals uit het werkveld.

Nieuwsgierig hoe de opleiding Leisure & Events Management het doet in vergelijking met dezelfde opleiding bij andere hogescholen? Hiervan krijg je een goed beeld in Studie in Cijfers, ook wel de studiebijsluiter genoemd. Je vindt deze op www.studiekeuze123.nl