Chemie

B Chemie, Bachelor, voltijd

Gaat jouw hart sneller kloppen van scheikundige formules? Hou je ervan te experimenteren en nauwkeurig de resultaten te bestuderen? Zoek je een opleiding waar je jouw passie voor chemie vanaf het eerste jaar inzet voor projecten die ertoe doen? Dan is de opleiding Chemie iets voor jou!

NHL Stenden biedt de opleiding Chemie op twee verschillende locaties aan. Bij beide opleidingen word je opgeleid tot een professional die klaar is voor de toekomst. Kies hieronder een variant voor meer details over de opleiding.

Emmen

Kies je voor deze variant, dan word je klaargestoomd voor de praktijk. En je studeert in Emmen, de bakermat van veel innovaties in jouw vakgebied!

Meer over deze variant

Leeuwarden (in samenwerking met VHL)

Kies je voor Leeuwarden, dan kies je voor een praktijkgerichte studie. We bieden deze variant aan in samenwerking met Hogeschool Van Hall Larenstein.

Meer over deze variant

Studiekenmerken

Diploma

  • Bachelor of Science

Start studie

  • februari
  • september

Locatie

  • Emmen
  • Leeuwarden

Taal

  • Engels
  • Nederlands

Kosten

  • Wettelijk collegegeld 2018/2019€ 2060,-
Bekijk alle kosten
vt_chemie_sfeer

Opbouw studie

Specialisaties

Studeren aan NHL Stenden

De wereld van morgen wordt bepaald door de mensen van vandaag. Jij speelt daarin een belangrijke rol.

Wij vinden het belangrijk dat ons onderwijs goed aansluit op de praktijk. Daarom werken we nauw samen met het werkveld. Je werkt met medestudenten in kleine groepen aan opdrachten uit de praktijk. Je leerdoelen staan daarbij centraal. Onze docenten kennen je en begeleiden je daarbij. Zo leer je alle vaardigheden en doe je de kennis op die je straks nodig hebt om als professional het verschil te maken. Alle opleidingen van NHL Stenden werken toe naar Design Based Education (DBE), waarbij co-creatie met het werkveld centraal staat. Dit doe je in kleine groepen van studenten, docenten, onderzoekers, lectoren en professionals uit het werkveld.