Chemie

B Chemie, Bachelor, voltijd

Gaat jouw hart sneller kloppen van scheikundige formules? Hou je ervan te experimenteren en nauwkeurig de resultaten te bestuderen? Zoek je een opleiding waar je jouw passie voor chemie vanaf het eerste jaar inzet voor projecten die ertoe doen? Dan is de opleiding Chemie iets voor jou!

Heb je vragen over deze opleiding? Vul dan het online formulier in of stuur ons een WhatsApp via 06 13579931 (werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur).

NHL Stenden biedt de opleiding Chemie op twee verschillende locaties aan. Bij beide opleidingen word je opgeleid tot een professional die klaar is voor de toekomst. Kies hieronder een variant voor meer details over de opleiding.

Emmen

Volg de Chemie opleiding in Emmen en word klaargestoomd voor de praktijk! Je voert opdrachten uit in ons eigen laboratorium, waar bedrijven uit de regio opdrachten inbrengen. Jij focust op duurzame kunststoffen en andere duurzame materialen. De opleiding Chemie in Emmen is voor het vierde jaar op rij uitgeroepen tot Topleiding in de Hbo Keuzegids.

Startmoment: februari, september

Meer over deze variant

Leeuwarden (in samenwerking met VHL)

Kies je voor Leeuwarden, dan kies je voor een praktijkgerichte studie. We bieden deze variant aan in samenwerking met Hogeschool Van Hall Larenstein.

Startmoment: september

Meer over deze variant

Studiekenmerken

Diploma

  • Bachelor of Science

Start studie

  • Februari
  • September

Locatie

  • Emmen
  • Leeuwarden

Taal

  • Nederlands

Kosten

  • Wettelijk collegegeld 2020/2021 € 2143,-
  • Wettelijk collegegeld 2021/2022 € 1084,-
Bekijk alle kosten

Wil je in februari instromen? Dit kan alleen op de locatie Emmen.

b_chemie_sfeer

Start in februari

Wil je deze opleiding in februari starten? Lees hier alles over inschrijven.

Opbouw studie

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Specialisaties

Studeren aan NHL Stenden

De wereld van morgen wordt bepaald door de mensen van vandaag. Jij speelt daarin een belangrijke rol.

Wij vinden het belangrijk dat ons onderwijs goed aansluit op de praktijk. Daarom werken we nauw samen met het werkveld. Je werkt met medestudenten in kleine groepen aan opdrachten uit de praktijk. Je leerdoelen staan daarbij centraal. Onze docenten kennen je en begeleiden je daarbij. Zo leer je alle vaardigheden en doe je de kennis op die je straks nodig hebt om als professional het verschil te maken. Alle opleidingen van NHL Stenden werken toe naar Design Based Education (DBE), waarbij co-creatie met het werkveld centraal staat. Dit doe je in kleine groepen van studenten, docenten, onderzoekers, lectoren en professionals uit het werkveld.