Je kunt in september met deze opleiding starten, maar ook in februari al instromen. Wil je in februari starten met de studie? Dan schrijf je je via Studielink in voor de opleiding Hogere Hotelschool (deeltijd, Bachelor) bij NHL Stenden Hogeschool. Je volgt hiervoor de stappen die hieronder staan beschreven, en kiest februari als instroommoment.

Inschrijven voor de studie.

Je wilt je inschrijven voor de opleiding Hogere Hotelschool duaal (duaal, Bachelor).  We helpen je graag door de procedure. 

Met je verzoek tot inschrijving zet je de eerste stap richting jouw vervolgstudie: je geeft aan dat je een opleiding bij NHL Stenden Hogeschool wilt volgen. Als je wilt, kun je je inschrijving nog tot de uiterste inschrijfdatum aanpassen. 

Eerst checken

 • Voldoe je aan alle toelatingseisen? Heb je het benodigde diploma en profiel wanneer je met de opleiding begint? Moet je misschien nog een toelatingsexamen doen? Check het voor de zekerheid.
 • ​Heb je een DigiD? Vraag hem anders direct aan!

Inschrijven werkt zo

Je dient je verzoek tot inschrijven in via Studielink, de inschrijfportal van het ministerie van Onderwijs. Hiervoor heb je DigiD nodig. Volg de stappen:

 1. Maak een account aan. Je krijgt een persoonlijke Studielinkpagina. 
 2. Vul hier je opleidingsdetails in. Voor havo- en vwo-scholieren verschijnt hier het subkopje ‘Vakken’. Vul hier je vakkenpakket in.
 3. Kies voor ‘Mijn opleidingen/ Nieuwe inschrijving’ toevoegen:
 4. Selecteer de opleiding van jouw keuze. Je vindt de opleiding onder de naam B Hotel/Hospitality Management 1 (only for students living in The Netherlands/Dutch Kingdom).
 5. Bevestig de opleiding.
 6. Geef onder het kopje Instroommoment aan wanneer je met de opleiding wilt beginnen. Bevestig dit.
 7. Bevestig je inschrijving.
 8. Voer je betaalgegevens in en bevestig deze. Dit kun je ook later doen, als het maar vóór je inschrijving is.
 9. Volg de status van je inschrijving op je persoonlijke Studielinkpagina. 

Inschrijven via Studielink

Intakeprocedure

Wil je de opleiding volgen en voldoe je aan de toelatingseisen? Dan meld je je eerst aan voor een intakegesprek. In dit gesprek bespreek je met ons jouw motivatie, je vooropleiding, je kwaliteiten en je werkplek.

Competentietest

Als wij zeker willen weten of jij de kwaliteiten in huis hebt die nodig zijn voor de gastvrijheidssector, vragen we je eventueel om na het intakegesprek een competentietest te doen.

Werkplekscan

Ten slotte vraag je je werkgever een formulier in te vullen over jouw baan, je arbeidscontract en de begeleiding die jouw werkgever je kan geven. We noemen dit een werkplekscan. Download het aanmeldformulier en laat het onderdeel Werkplekscan door je werkgever invullen en ondertekenen en neem het mee naar het intakegesprek.

Op basis van het gesprek, de eventuele test en de werkplekscan beoordelen we of de duale opleiding geschikt voor je is.

Aanmelden

Je meldt je aan voor de intake via het aanmeldformulier. Print het formulier uit, vul het in en stuur het op naar: Stenden Hogeschool, t.a.v. Ingrid Lamsma, Postbus 1298, 8900 CG Leeuwarden.

Meer weten?

Neem contact op met Ingrid Lamsma via 06-19276507 of  shmsduaal@stenden.com.