Afbeelding
opleiding
Afbeelding
opleiding

Leraar Aardrijkskunde

Ben jij geïnteresseerd in de problematiek rond klimaatverandering en overbevolking? Vraag jij je af waarom het Nederlandse landschap er eigenlijk zo uitziet?

Andere varianten
Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor of Education

Als jij nieuwsgierig bent naar de wereld en die kennis wilt delen met jongeren, dan is de opleiding Leraar Aardrijkskunde iets voor jou!

  • De opleiding Leraar Aardrijkskunde is in de Keuzegids Hbo 2023 voor het zesde jaar op rij uitgeroepen tot Topopleiding.
  • Veel persoonlijke aandacht voor jou als student.
  • Al vanaf jaar 1 sta je voor de klas.
  • Door Elsevier Beste Studies 2021 & 2022 bekroond met een gouden medaille

Afbeelding
Lindsay Stegenga

Open Avond

30 maart 2023, 18:00 tot 21:00

Open Avond
Afbeelding
Keuzegids Hbo 2023

Topopleiding

De opleiding Leraar Aardrijkskunde is in de Keuzegids Hbo 2023 voor het zesde jaar op rij uitgeroepen tot Topopleiding.

Wat staat je te wachten?

De ruimte waarin we leven staat centraal bij aardrijkskunde. De mens is constant in de weer met zijn leefgebied, maar wat betekent dat eigenlijk voor de aarde? Jij brengt die kennis over op je leerlingen. Niet alleen in de klas, maar ook tijdens excursies. Door bijvoorbeeld steden te bezoeken, kun je uitleggen hoe culturele diversiteit in Nederland zichtbaar is. Tijdens de opleiding Leraar Aardrijkskunde volg je inhoudelijke vakken, maar leer je ook onderwijsvaardigheden.

Studiekenmerken

Diploma
Bachelor of Education
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Andere varianten

Afbeelding
Ervaringsverhaal
“Aardrijkskunde heeft bij mij de lust opgewekt om de wereld te ontdekken”
Afbeelding
Ervaringsverhaal
Lydia Attema
Studente leraar aardrijkskunde

Studievereniging Magiso

Ben je tijdens je studie op zoek naar gezelligheid, uitbreiding van je netwerk en nieuwe kennis? Als student van de lerarenopleidingen Geschiedenis, Maatschappijleer, Economie, Gezondheidszorg en Welzijn of Aardrijkskunde kun je je aansluiten bij studievereniging Magiso. Ze organiseren tal van activiteiten waarbij netwerken, het bevorderen van kennis en het uitwisselen van informatie centraal staat. Tussen studenten, docenten en professionals. Dat doen ze door de organisatie van formele, informele, educatieve en feestelijke activiteiten. Meer weten over Magiso? Bekijk dan de Facebookpagina van Magiso of bekijk de Instagrampagina.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!