Afbeelding
opleiding
Afbeelding
opleiding

Leraar Nederlands

Gaat jouw hart sneller kloppen bij het horen van een mooie Nederlandse zin en wil je anderen ook enthousiast maken voor de Nederlandse literatuur?

Andere varianten
Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor

Vind je het leuk om jongeren te leren hoe ze een goede e-mail kunnen schrijven of een discussie kunnen voeren? Dan is de opleiding Leraar Nederlands echt iets voor jou.

  • Je bent docent, pedagoog en coach tegelijk.
  • Leer door te doen: al in jaar 1 sta je voor de klas.
  • Door Elsevier Beste Studies 2022 bekroond met een bronzen medaille

Wat staat je te wachten?

Je eigen klassen met allemaal unieke leerlingen. Toetsen ontwikkelen, lessen voorbereiden en kennis overbrengen. Dat is het onderwijs. Een mooi vak, want je kunt er alles instoppen wat je hebt. Een moderne docent is een coach en mentor voor leerlingen. Naast vakinhoudelijke kennis moet je daarom ook over goede sociale vaardigheden beschikken. Als leerlingen problemen hebben, dan ben jij degene bij wie ze aankloppen.

Tijdens de opleiding Leraar Nederlands bereiden we je grondig voor op het vak. Je leert niet alleen alles over het vak Nederlands, maar werkt ook aan je pedagogische en onderwijskundige vaardigheden. Je leert organiseren, samenwerken en reflecteren, zodat je je ontwikkelt tot een professionele docent.

Studiekenmerken

Diploma
Bachelor
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Andere varianten

Afbeelding
Ervaringsverhaal
“Ik wil mijn enthousiasme op mijn leerlingen overbrengen.”
Afbeelding
Ervaringsverhaal
Jelmer Prins
Student leraar Nederlands

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!