Jouw toekomst na afronding van Leraar Wiskunde deeltijd

Afbeelding
sfeer

Jouw loopbaan

Veel scholieren vinden het vak wiskunde lastig en dat is ook meteen de uitdaging voor jou als leraar. Hoe zorg je ervoor dat je wiskunde begrijpelijk en interessant maakt? Dat doe je door boeiende lessen voor te bereiden, maar je denkt ook mee met je vakgenoten over de manier waarop het onderwijs het beste georganiseerd kan worden. Zo is elke dag weer anders.

Na afronding van je opleiding beschik je over een bachelorgraad en een zogenoemde tweedegraads onderwijsbevoegdheid. Hiermee mag je lesgeven in de onderbouw van havo en vwo, in het vmbo en in het mbo en de volwasseneneducatie. Je studeert af in de richting Algemeen vormend onderwijs (avo) of Beroepsonderwijs (bo-vmbo of bo-mbo).

Dubbele bevoegdheid

Wil je niet één, maar twee bevoegdheden halen? Dan kan je deze opleiding combineren met een andere tweedegraads lerarenopleiding. Zo haal je een dubbele bevoegdheid en kan je in twee vakken lesgeven.

Doorstuderen?

Na het halen van je hbo diploma kan je doorstuderen voor een master-diploma. Bij NHL Stenden hogeschool hebben wij de volgende aansluitende opleidingen:

Daarnaast hebben wij een ruim aanbod van 66 post-hbo trainingen en cursussen op het gebied van onderwijs

Onderwijsprogramma

Afhankelijk van je persoonlijke leerroute duurt de opleiding zo’n twee tot vier jaar. Het onderwijsprogramma bestaat uit acht modules van elk 30 EC’s (studiepunten). In totaal moet je 240 EC’s halen voor een diploma. Het tempo en de volgorde waarin je de modules doorloopt, bepaal je voor een deel zelf. De totale studielast verschilt per persoon.

Breng je al werkervaring of een diploma mee, dan kun je sneller je diploma halen. Op deze manier richt je een studie in die bij jouw ontwikkeling en studieambities past.

Je kunt deze opleiding in Leeuwarden of in Groningen volgen. In Leeuwarden volg je lessen op woensdag vanaf 16 uur en donderdag vanaf 13 uur. In Groningen zijn de lesdagen maandag vanaf 16 uur en dinsdag vanaf 13 uur.

Afbeelding
Studiekeuze123

Studie in cijfers

Ontdek en vergelijk de opleiding Leraar Wiskunde deeltijd op studiekeuze123.nl en kies je opleiding!

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!