Maritiem Officier
Maritiem Instituut Willem Barentsz
Afbeelding
ba-maritiem-officier-vt-ter-1.jpg
Afbeelding
ba-maritiem-officier-vt-ter-1.jpg

Maritiem Officier

Studieduur
4 jaar
Start in
september & november
Locatie
Terschelling
Diploma
Bachelor

Tijdens de opleiding Maritiem Officier leer je veel maritieme vaardigheden die je later nodig hebt, zoals: hoe zet je een koers uit? Of hoe zorg je dat de hele technische installatie op het schip blijft draaien? Super afwisselend! Heb je interesse in schepen en ben je graag op het water? Wil je graag veel van de wereld zien? Werk je graag samen en wil je later een avontuurlijke en internationale baan? Dan is de hbo Maritiem Officier op Terschelling iets voor jou!

Als Maritiem Officier (Marof) is het straks jouw verantwoordelijkheid dat een zeeschip met zijn lading en bemanning veilig en snel op de plaats van bestemming komt. Dit kan een cruiseschip zijn, maar bijvoorbeeld ook een container- of offshore schip. Op moderne schepen regelt de Marof alles. Vanaf de brug beheers je de machinekamer, je bepaalt de koers en houdt contact met de wal en andere schepen.

Het MIWB op Terschelling

De hbo Maritiem Officier valt onder het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB), onderdeel van NHL Stenden Hogeschool. Het instituut heeft twee locaties; Terschelling en Leeuwarden. Als je de studie Maritiem Officier volgt, woon en studeer je op Terschelling. Het MIWB bestaat al bijna 150 jaar en is één van de beste maritieme instituten in Nederland. Het heeft een uniek simulatorcentrum, maakt gebruik van verschillende opleidingsvaartuigen, heeft goede practicumlokalen en werkplaatsen, een restaurant en een wooncampus vlakbij school. De campus en het schoolgebouw zijn in 2018-2019 volledig gerenoveerd. Wil je meer weten over het MIWB? Kijk dan hier!

Daarom kies je voor de hbo Maritiem Officier bij NHL Stenden:

  • Door de Keuzegids Hbo 2024 voor de achtste keer in tien jaar uitgeroepen tot Topopleiding.
  • Uitstekende faciliteiten, waaronder hypermoderne simulatoren waar je het echte varen leert.
  • Wonen en studeren op een unieke plek; het eiland Terschelling waar je omgeven bent door water.
  • Goede contacten met het bedrijfsleven waar je je (internationale) stages kunt volgen.
  • Praktijklessen op verschillende opleidingsschepen, om volop te oefenen in de praktijk.
  • Wonen op een moderne studentencampus.
Afbeelding
Topopleiding keuzegids 2024

Topopleiding

De opleiding Maritiem Officier is in de Keuzegids Hbo 2024 voor de achtste keer in tien jaar uitgeroepen tot Topopleiding.

Studiekenmerken Maritiem Officier hbo

De opleiding Maritiem Officier wordt aangeboden op Terschelling. Tijdens deze vierjarige bachelor opleiding leer je alle martieime vaardigheden die je later nodig hebt als Maritiem officier (Marof).  

Diploma
Bachelor
Start in
september & november
Locatie
Terschelling
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachtenbij de opleiding Maritiem Officier?

Tijdens de opleiding Maritiem Officier staat de praktijk centraal. Je oefent op de opleidingsschepen maar ook in het simulatorcentrum, waar je exact ervaart hoe het is om te varen. Dit doe je al in het eerste jaar van je studie Maritiem Officier. Naast de praktijk krijg je een stevige theoretische basis door verschillende colleges. Ook werk je samen in projectteams met medestudenten. Hier besteden we veel aandacht aan want teamwork is ook in je latere werk erg belangrijk. Op zee moet je je namelijk met een klein team kunnen redden. Dat stelt hoge eisen aan je vaardigheden, kennis en persoonlijkheid.

Afbeelding
ervaringsverhaal-jim-verschoor.jpg
“Tijdens de les kijk je uit op het water”
Afbeelding
ervaringsverhaal-jim-verschoor.jpg
Jim Verschoor
Student Maritiem Officier

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!