Studiekenmerken Maritieme Techniek
De vierjarige opleiding Maritieme Techniek in Leeuwarden is een praktijkgerichte opleiding die je opleidt tot scheepsbouwkundig ingenieur.
Vind je techniek en de maritieme wereld interessant? Ben je stressbestendig, innovatief en ondernemend en zie jij een internationale carrière wel zitten? Wil je alles leren over het ontwerpen en bouwen van luxe jachten, containerschepen en offshore constructies? Dan is de opleiding Maritieme Techniek echt iets voor jou!
Als je boten of schepen ziet varen, dan klopt alles: de vorm, de voortstuwing, drijfkracht, afmetingen en materiaal. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar voordat een schip te water gaat, is er veel gebeurd. Het schip is nauwkeurig ontworpen en de onderdelen zijn perfect op elkaar afgestemd. Tijdens de opleiding Maritieme Techniek leer je alles over dit proces, zodat je uiteindelijk zelf als scheepsbouwkundig ingenieur aan de slag kan.
De wereld van maritieme techniek verandert erg snel. Veel hightech ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Bijvoorbeeld de nieuwste ontwerpsoftware, het gebruik van moderne materialen zoals carbon en composiet en productieprocessen die geautomatiseerd worden. Tijdens de Maritieme Techniek/Scheepsbouwkunde opleiding volgen we de nieuwste technologische trends en ontwikkelingen op de voet en blijf jij up-to-date.
De vierjarige opleiding Maritieme Techniek in Leeuwarden is een praktijkgerichte opleiding die je opleidt tot scheepsbouwkundig ingenieur.
Het ontwerpen van schepen en alles wat daarbij komt kijken, leer je het beste door het te doen. Daarom werk je tijdens de studie Maritieme Techniek vaak in een team aan praktijkopdrachten. Die opdrachten komen uit het bedrijfsleven. Je werkt dus aan real business cases. De bedrijven willen ook daadwerkelijk gebruik maken van hetgeen jouw team oplevert. Er gebeurt dus ook echt iets met wat je doet!
De opleiding Maritieme Techniek is onderdeel van het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB). Dit instituut valt onder NHL Stenden Hogeschool. Het MIWB heeft twee locaties: Terschelling en Leeuwarden. Op Terschelling worden de bacheloropleidingen Maritiem Officier en Ocean Technology gegeven, en de deeltijd masteropleiding Marine Shipping Innovations. Jij krijgt les in Leeuwarden, maar af en toe ga je naar Terschelling om te werken aan projecten. Het MIWB bestaat al bijna 150 jaar en is één van de beste maritieme instituten in Nederland. Het heeft o.a. een uniek simulatorcentrum, maakt gebruik van verschillende opleidingsschepen, heeft goede practicumlokalen en werkplaatsen, een restaurant en een studentencampus.
Je kunt als student Maritieme Techniek lid worden van onze studievereniging Sv NES. De studievereniging organiseert leuke activiteiten waar je aan mee kunt doen, bijvoorbeeld excursies naar maritieme bedrijven, een introductieweek voor eerstejaarsstudenten en zeilraces. Ook organiseert Sv NES ieder jaar een symposium over de nieuwste maritieme ontwikkelingen. Hier zijn veel maritieme bedrijven bij aanwezig.
Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!