Maritieme Techniek
Maritiem Instituut Willem Barentsz
Afbeelding
ba-maritieme-techniek-vt-lwd.jpg
Afbeelding
ba-maritieme-techniek-vt-lwd.jpg

Maritieme Techniek

Zijn boten en water echt jouw passie? Wil je alles leren over het ontwerpen en bouwen van luxe jachten, containerschepen of offshore-constructies? Lees gauw verder.

Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor

Ben je stressbestendig, innovatief en ondernemend en zie jij een internationale carrière wel zitten? Dan is de opleiding Maritieme Techniek echt iets voor jou! Daarom Maritieme Techniek:

  • Studenten hebben na afstuderen een grote kans op een baan op niveau met een hoog startsalaris (in vergelijking met de andere beroepssectoren in Nederland, bron: Keuzegids hbo 2022).
  • 100% van onze afgestudeerden zou achteraf weer voor deze opleiding aan NHL Stenden kiezen. (bron: HBO-Monitor 2020).
  • Je werkt tijdens de studie aan échte praktijkopdrachten voor en met het bedrijfsleven.
  • De opleiding heeft een eigen studievereniging die leuke activiteiten en excursies naar maritieme bedrijven organiseert.
  • Mogelijkheid om tijdens je studie een premaster aan de TU Delft te volgen.
  • Onderdeel van het MIWB, één van de beste maritieme instituten van Nederland.

Wat staat je te wachten?

Als je kleine bootjes of grote schepen ziet varen, dan klopt alles: de vorm, de voortstuwing, drijfkracht, afmetingen, kleur en materiaal. Dat lijkt heel vanzelfsprekend, maar voordat een schip het water in gaat, is er heel veel gebeurd. Het schip is nauwkeurig ontworpen en alle onderdelen zijn perfect op elkaar afgestemd. Dat is een heel proces. Tijdens de opleiding leer je daar alles over, zodat je uiteindelijk zelf als scheepsbouwkundig ingenieur aan de slag kan om schepen te ontwerpen.

De wereld van maritieme techniek verandert erg snel. Veel hightech ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Bijvoorbeeld de nieuwste ontwerpsoftware, het gebruik van moderne materialen zoals carbon en composiet en productieprocessen die geautomatiseerd worden. Tijdens de opleiding volgen we de nieuwste technologische trends en ontwikkelingen op de voet en blijf jij up-to-date.

Studiekenmerken

Diploma
Bachelor
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB)

De opleiding Maritieme Techniek is onderdeel van het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB). Dit instituut valt onder NHL Stenden Hogeschool. Het MIWB heeft twee locaties: Terschelling en Leeuwarden. Op Terschelling worden de bacheloropleidingen Maritiem Officier en Ocean Technology gegeven, en de deeltijd masteropleiding Marine Shipping Innovations. Jij krijgt les in Leeuwarden, maar af en toe ga je naar Terschelling om te werken aan projecten. Het MIWB bestaat al bijna 150 jaar en is één van de beste maritieme instituten in Nederland. Het heeft o.a. een uniek simulatorcentrum, maakt gebruik van verschillende opleidingsschepen, heeft goede practicumlokalen en werkplaatsen, een restaurant en een studentencampus. Het schoolgebouw en de campus zijn in 2018-2019 compleet gerenoveerd.

Studievereniging Sv Nes

Je kunt als student lid worden van onze studievereniging Sv NES. De studievereniging organiseert leuke activiteiten waar je aan mee kunt doen, bijvoorbeeld excursies naar maritieme bedrijven, een introductieweek voor eerstejaarsstudenten en zeilraces. Ook organiseert Sv NES ieder jaar een symposium over de nieuwste maritieme ontwikkelingen. Hier zijn veel maritieme bedrijven bij aanwezig.

Afbeelding
ervaringsverhaal-jan-de-jonge.jpg
“Het is mijn doel om studenten te laten zien en ervaren hoe uniek en veelzijdig de Maritieme Techniek is”
Jan de Jonge
Docent Maritieme Techniek

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!