Master International Leisure and Tourism Studies

M International Leisure and Tourism Studies, Master, voltijd

Ben jij geïnteresseerd in het ontwikkelen van duurzame vrijetijdsconcepten vanuit economisch en management perspectief? Dan is de bekostigde Master Degree-opleiding International Leisure and Tourism Studies jouw studie!

 • Volgens de Keuzegids Masters 2016 één van de beste hbo-master opleidingen.
 • Je wordt actief betrokken bij onderzoeksprojecten van het European Tourism Futures Institute.
 • Je ontvang een uniek certificaat in Event Management, naast je MA / MSc, wanneer je kiest voor de elective ‘Managing Events Organisations’ en deze succesvol afrondt.
 • Behaal een Dual Degree: een Nederlandse Master of Arts (MA) en een Britse Master of Science (MSc) degree in 14 maanden.
 • Je leert hoe je met Scenario Planning werkt, een vaardigheid die essentieel is voor Leisure en Tourism Managers.

Wat staat je te wachten?

De Master of Arts in International Leisure and Tourism Studies (MAILTS) duurt 14 maanden. Tijdens je studie ligt de focus op duurzaamheid en kwaliteit van leven binnen de context van verleden-heden-toekomst

Studiekenmerken

Diploma

 • Master of Arts

Start studie

 • september

Locatie

 • Leeuwarden

Taal

 • Engels

Kosten

 • Wettelijk collegegeld 2018/2019 € 2.060,-
Bekijk alle kosten

Wat kun je worden met de opleiding International Leisure and Tourism Studies?

Met een Master Degree-diploma International Leisure and Tourism Studies op zak heb je veel verschillende carrièremogelijkheden op de arbeidsmarkt. Denk bijvoorbeeld aan banen als beleidsmedewerkers of aan banen als managers in hotelketens en evenementorganisaties. Wereldwijd groeit de werkgelegenheid in de toeristische sector nog steeds. Na je afstuderen ben je klaargestoomd voor een leidinggevende functie.

Je kunt aan de slag in:

 • beleid en planning
 •  onderzoek en onderwijs
 •  advies en ontwikkeling
 •  management
m_international_leisure_and_tourism_studies_sfeer

Toelatingseisen International Leisure and Tourism Studies

Voor de Master Degree-opleiding International Leisure and Tourism Studies heb je een Bachelor Degree nodig. Heb je geen Bachelor Degree op het gebied van economie, business, management, toerisme, vrije tijd of andere gerelateerde opleiding en wil je wel graag de Master International Leisure and Tourism Studies volgen? Mail dan naar masters@stenden.com. Een persoonlijk interview in het Engels maakt deel uit van de toelatingsprocedure.

Kennis van het Engels

Omdat de voertaal van de opleiding Engels is, is het belangrijk dat je deze taal goed onder de knie hebt. Wij vragen het volgende taalniveau: IELTS-score 6.0 met een minimum score van 5.0 op alle onderdelen. Is je IELTS-score lager maar wil je wel graag de Master-opleiding volgen? Dan kun je je kennis en vaardigheden opvijzelen met een pre-Master-cursus.

Kun je aantonen dat je minimaal twee jaar in het Engels hebt gestudeerd? Dan hoef je geen IELTS diploma te overhandigen.

studeren_lwd

in partnership with:

Derby

Opbouw studie

De Master of Arts in International Leisure and Tourism Studies (MAILTS) duurt 14 maanden. Tijdens je studie ligt de focus op duurzaamheid en kwaliteit van leven binnen de context van verleden-heden-toekomst. Je onderzoekt gevestigde theorieën op het gebied van vrije tijd en toerisme (verleden), je bespreekt actuele cases (heden) en je zet scenarioplanning in als instrument om toekomstige ontwikkelingen vast te stellen (toekomst). Je krijgt les volgens verschillende onderwijsmethodes: seminars, workshops, colleges, presentaties, groepsopdrachten en gastcolleges.

Dual Degree: Master of Arts (MA) en Master of Science (MSc)

Stenden biedt de mogelijkheid om een Dual Award te behalen. Naast de NHL Stenden Master kun je je inschrijven voor een Master of Science (MSc) International Leisure and Tourism Studies, een internationaal aansprekende titel, aangeboden via de University of Derby, Groot-Brittannië. 

Wat kun je verwachten?

 • De professoren van de University of Derby (UK) bezoeken regelmatig NHL Stenden Hogeschool om lessen en seminars te geven. Dit ter voorbereiding op de studiereis naar Derby en het schrijven van de scriptie.
 • Je gaat op een drieweekse studiereis naar de Universiteit van Derby. Je bezoekt Engeland en neemt deel aan een intensief schema van workshops. Je hebt toegang tot alle middelen van de University of Derby inclusief de bibliotheek en het stagebureau.
 • Tijdens je studie volg je drie modules die je voorbereiden op het schrijven van je afstudeeropdracht. Je leert hoe je een voorstel voor dit onderzoek maakt en hoe je data verzamelt en analyseert.
Module 1

Theoretical Perspectives on Leisure and Tourism

Je bespreekt bestaande theorieën op het gebied van vrije tijd en toerisme. Je doet dit aan de hand van thema's als vrije tijd, spel, ervaring, cultuur, sociale klasse, levensstijl, mobiliteit, milieu, ontwikkeling en economische systemen. Het doel is dat je een eigen visie ontwikkelt over vrije tijd en toerisme.

Quality of Leisure and Tourism?

De centrale vraag is kwaliteit. Je onderzoekt de kwaliteit van recreatie en toerisme in relatie tot de kwaliteit van het menselijk leven in het algemeen. Hierbij leg je ook verbanden tussen de samenleving en organisaties. Dit doe je op een multidisciplinaire en interdisciplinaire manier. 

Policy and Planning & the future of Leisure and Tourism?

Centraal staat het complexe en dynamische karakter van beleidsvorming voor recreatie en toerisme. Je verkent de kaders en thema's voor de ontwikkeling van beleid, je leert hoe je scenarioplanning moet toepassen en hoe je hiervoor change- en projectmanagement kunt inzetten. Het Master of Science programma rond je in dit moduul af.

Afstudeerfase

In deze fase kies jij je keuzemoduul. Je kunt kiezen uit ETFI projects, Entrepreneurship & Innovation of Managing Events Organisations. Je rondt je opleiding af met het schrijven van je scripitie op basis van uitgevoerd onderzoek.

Specialisaties

Studeren aan NHL Stenden

De wereld van morgen wordt bepaald door de mensen van vandaag. Jij speelt daarin een belangrijke rol.

Wij vinden het belangrijk dat ons onderwijs goed aansluit op de praktijk. Daarom werken we nauw samen met het werkveld. Je werkt met medestudenten in kleine groepen aan opdrachten uit de praktijk. Je leerdoelen staan daarbij centraal. Onze docenten kennen je en begeleiden je daarbij. Zo leer je alle vaardigheden en doe je de kennis op die je straks nodig hebt om als professional het verschil te maken. Alle opleidingen van NHL Stenden werken toe naar Design Based Education (DBE), waarbij co-creatie met het werkveld centraal staat. Dit doe je in kleine groepen van studenten, docenten, onderzoekers, lectoren en professionals uit het werkveld.

Nieuwsgierig hoe de Master International Leisure and Tourism Studies het doet in vergelijking met dezelfde masters bij andere hogescholen? Hiervan krijg je een goed beeld in Studie in Cijfers, ook wel de studiebijsluiter genoemd. Je vindt deze op www.studiekeuze123.nl