Afbeelding
m-serious-gaming-vt-lwd.JPG
Afbeelding
m-serious-gaming-vt-lwd.JPG

Serious Gaming (Master)

Andere varianten
Studieduur
1 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Master

Je leert hoe je, door middel van simulatie- en game-interventies, actuele verandervraagstukken in beweging krijgt richting de gewenste situatie. Bijvoorbeeld binnen het onderwijs, de zorg, het bedrijfsleven of de overheid. Je wordt een innovatiespecialist die complexe vraagstukken in de praktijk verder brengt met de kracht van Serious Gaming.

 

  • Unieke masteropleiding in Nederland
  • Je werkt al tijdens je studie aan echte Serious Gaming oplossingen voor opdrachtgevers
  • Alles over design research; het ontwerpen van Serious Gaming gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde principes.
Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag Voltijd

4 juni 2024, 16.00 - 20:00 uur

Open Dag

Wat staat je te wachten?

Tijdens de masteropleiding Serious Gaming leer je hoe je gaming doelgericht inzet om tot oplossingen te komen. De praktijk staat centraal tijdens de opleiding, je werkt aan opdrachten die jouw interesse hebben.

Tijdens de master Serious Gaming leer je om vanuit verschillende rollen en perspectieven te werken om tot een passende Serious Gaming interventie te komen. De ene keer treed je op als ontwerper van de game. Voor een ander traject ben je de facilitator die contact onderhoudt met gameontwikkelaars én eindgebruiker.

Serious Gaming is een krachtige benadering die in uiteenlopende vraagstukken kan bijdragen aan innovatie. De kern van deze benadering ligt voor ons besloten in het creëren van een abstractie van de werkelijkheid waarin mensen in interactie met elkaar (en technologie) op een (psychologisch) veilige manier kunnen experimenteren met nieuw gedrag; leren, veranderen en innoveren.

De opleiding maakt onderdeel uit van een uniek netwerk waarin ontwerpend onderzoeken, professionele ontwikkeling en het verder brengen van de praktijk met Serious Gaming in samenhang zijn georganiseerd. Daarmee krijg jij als student een uitdagende en relevante leeromgeving vol mogelijkheden.

Voorbeelden van vraagstukken waar je je mee bezig houdt zijn:

  • Je wilt jongeren laten leren door in te spelen op hun intrinsieke motivatie. Hoe bereik je serieuze doelen met het spelen van games?
  • Een organisatie gaat meer met zelfsturende teams werken. Hoe raken medewerkers snel gewend aan zo'n nieuwe vorm van samenwerking?
  • Je doelgroep zou meer moeten bewegen, maar dat wil je ze niet verplichten. Hoe kun je ze met een game verleiden tot een actiever leven?
  • Er is een noodzaak om meer duurzaam te gaan werken en hiervoor is het belangrijk dat meerdere partijen samen gaan werken. Hoe zorg je met een game ervoor dat partijen aan een collectief doel gaan werken?

Onderwijsprogramma

De reguliere studieduur is 1 jaar. Binnen de opleiding wordt er vanuit een ontwerpgerichte aanpak gewerkt. Je gaat aan de slag met het (her)ontwerpen van innovatieve oplossingen, maar richt je ook op het (her)ontwerpen van de sociale context waar de toepassing voor bedoeld is. Design Research biedt de leidraad voor de inhoud van de master, maar ook thema’s zoals veranderkunde, creativiteit en ethiek komen aan bod.

Studiekenmerken

Diploma
Master
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
1 jaar
Afbeelding
Kosten

Andere varianten

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!