Studieopbouw Master Social Work

Tijdens de masteropleiding werk je aan drie leeruitkomsten, verdeeld over twee semesters. Hierin maak je gebruik van praktijkgericht (ontwerp)onderzoek om actuele thema’s of knelpunten binnen jouw praktijkplek of binnen het werkgebied in kaart te brengen en tot oplossingen te komen. De resultaten zijn dus direct van betekenis voor de ontwikkeling en innovatie in het sociale domein!

Afbeelding
sfeer-m-social-work-vt-lwd-gron.jpg

Onderwijsconcept

Tijdens de master Social Work leer je op meerdere manieren kijken naar het vakgebied en jouw rol als professional. Hiermee vergroot je jouw kennis en vaardigheden op het gebied van Social Work Theory (SWT), Professionele Ontwikkeling & Begeleiding (POB) en Praktijkgericht Onderzoek (PO).

Transformatief leren

Het uitgangspunt van de master is dat je anders naar situaties leert kijken en meerdere perspectieven ontwikkelt. We noemen dit transformatief leren, waarbij je kritisch kijkt naar praktijksituaties en jouw eigen handelen hierin. Je ontwikkelt kennis en vaardigheden om een nieuwe rol aan te nemen en anders te handelen. En je leert hoe je je hierin kunt blijven ontwikkelen.

Het ontwikkelen van jouw eigen professionele identiteit is tijdens de gehele master belangrijk. Door de uitwisseling met medestudenten, docenten, lectoren, professionals uit het werkveld en gastdocenten biedt de opleiding een leergemeenschap waarbij je van én met elkaar leert. Je werkt samen met andere disciplines, leert over de grenzen van je eigen beroepspraktijk heen te kijken. Hierdoor ontwikkel jij je tot een professional die vraagstukken vanuit meerdere perspectieven benadert en zo tot de beste oplossing komt.

Samenwerking Hanzehogeschool

De opleiding is een joint degree van NHL Stenden Hogeschool en Hanzehogeschool Groningen. Door deze unieke samenwerking is het mogelijk de kennis, expertise, netwerken en onderwijsfaciliteiten van de beide hogescholen te combineren. Daar profiteer jij als student van.

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.