Studieopbouw Bachelor Vaktherapie

Aan het begin van je opleiding kies je voor een van de twee therapievormen die wij aanbieden: dramatherapie of beeldende therapie. Coaching, preventie, begeleiding, behandeling en training spelen een belangrijke rol. Ook leer je in de opleiding hoe je met onderzoek je hulpverlening ondersteunt.

Afbeelding
Beeldend

Studierichting: Dramatherapie

Kies je voor Dramatherapie, dan help je mensen al spelend hun problemen te accepteren en te verwerken. Je gebruikt toneelspel, improvisatie, mimiek en beweging. Cliënten gaan hun eigen denk- en gedragspatronen beter begrijpen. Je kunt spel ook inzetten om sociale vaardigheden aan te leren.

Studierichting: Beeldende therapie

Bij Beeldende therapie gebruik je beeldende technieken als tekenen, schilderen, boetseren, beeldhouwen en construeren. Dit kan allerlei gevoelens bij een cliënt oproepen. Het kan cliënten ook helpen zichzelf beter te leren kennen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Het onderwijsconcept van de opleiding Vaktherapie

Design Based Education is het unieke onderwijsconcept van NHL Stenden. Zo ga je aan de slag met real-life vraagstukken, praktijkgericht onderzoek en innovatie. Zowel binnen als buiten de hogeschool werk je samen met de medestudenten, docenten en onderzoekers. Je leert door te doen en te reflecteren.

Lees meer over ons onderwijssysteem

Internationale mogelijkheden

Bij NHL Stenden kun je een internationale ervaring en interculturele vaardigheden opdoen. Je kan namelijk kiezen om een deel van je studie, kort of langer, in het buitenland door te brengen bij een van onze partnerinstellingen voor hoger onderwijs. Ook biedt ons wereldwijde netwerk mogelijkheden voor online samenwerking met internationale studenten van onze partnerinstituten aan relevante projecten en casestudy's.

Meer over onze internationale mogelijkheden

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!