LC Awards 2024: Deze twee studenten van NHL Stenden vallen in de prijzen

Afbeelding
LC Awards 2024, Manué Gerrits en Marijke Dijkstra

Studenten Marijke Dijkstra en Manué Gerrits van NHL Stenden hebben dinsdagavond in De Harmonie in Leeuwarden elk een LC Award gewonnen. Marijke won de publieksprijs en Manué kreeg van de jury de award voor beste masteronderzoek. In totaal dongen vijftien projecten van vijf Friese scholen naar vier prijzen.

Elk jaar strijden de beste studentenprojecten uit het Friese middelbaar, hoger beroeps- en het wetenschappelijk onderwijs om de LC Awards, geïnitieerd door de Leeuwarder Courant. Er zijn vier categorieën: mbo, bachelor, master en de publieksprijs. De genomineerde studenten studeren aan Aeres, Campus Fryslân, Firda, Van Hall Larenstein of NHL Stenden.

Bachelor

Namens NHL Stenden waren vier studentenprojecten ingezonden: twee voor de bachelor-, twee voor de mastercategorie. Bachelorstudenten Dagmar Kroes (Docent Theater) maakte met kinderen uit het AZC in Burgum de film Lang en gelukkig om op zoek te gaan naar geluk. Marijke Dijkstra (Bestuurskunde-Overheidsmanagement) onderzocht waarom minima in de gemeente Súdwest-Fryslân regelingen laten schieten.

Een award was er voor Marijke. Niet van de jury – die bekroonde Graze-E van Van Hall Larenstein met de eerste prijs – maar de publieksprijs. Tot en met de dag van de uitreiking konden mensen online hun stem uitbrengen op een van de vijftien projecten. Marijke ontving de meeste stemmen en nam de award en bijbehorende cheque van 333,33 euro in ontvangst.

Master

Voor de masteraward pitchten studenten Lyanna Oostra en Marja Odink (Leraar Nederlands) hun project: een hertaling van het toneelstuk Kraspoekol naar modern Nederlands om te gebruiken als lesmateriaal voor havo-/vwo-leerlingen. Ze wonnen niet, maar behaalden nog wel een mooie derde plek bij de publiekprijs.

Wat betreft de masterprojecten was de jury het meest onder de indruk van het project van Manué Gerrits. De student Maritime Innovations deed onderzoek naar een efficiëntere en zuinigere oversteek van de veerboot van en naar Terschelling. Hij keerde dan ook huiswaarts met de bijbehorende award en cheque.

Sustainable Development Goals

Dit nieuws draagt bij aan...