Dr. Schulz is lector van het Lectoraat Organisations and Social Media. Samen met collega's, studenten en externe stakeholders onderzoekt zij hoe online communicatie, met name online content, dialoog en betrokkenheid, zich ontwikkelt en betekenisvol wordt voor organisaties en hun stakeholders. Inmiddels heeft dit al in veel betekenisvolle projecten geresulteerd, waarin co-creatie en iteratie tussen bedrijven, studenten en docenten centraal staat. Belangrijk hierbij is dat digitaal burgerschap, mediawijsheid en verantwoord leiderschap thema’s zijn die centraal staan bij deze co creatie en iteratie.

Afbeelding
Deike Schulz

Contactgegevens

Neem voor meer informatie contact op via e-mail.

E: deike.schulz@nhlstenden.com

Deike Schulz groeide op, op de mooiste zandbank ter wereld genaamd "Juist". In de jaren '90 verhuisde ze van Duitsland naar Nederland om Mediakunst te studeren in Groningen. Na haar afstuderen startte ze haar eigen web bureau en werkte ze in de IT en online publishing. In 2002 maakte ze de overstap naar het hoger onderwijs, door als docent Nieuwe Media bij Hogeschool Stenden in Leeuwarden te werken. Als onderdeel van haar MSc afstudeerproject Strategy & Innovation aan de Rijksuniversiteit Groningen, analyseerde ze hoe burgers horizontaal informatie delen over producten en diensten binnen specialinterest kanalen op YouTube. In het voorjaar van 2021 promoveerde Deike Schulz aan de Radboud Universiteit Nijmegen op haar onderzoek naar de invloed van online communicatie, specifiek legitimiteitsoordelen, binnen burger gedreven online gemeenschappen.

Tijdens haar PhD project aan de Nijmegen School of Management ontdekte ze hoeveel voldoening het haar gaf om de innovatieve methodologische benaderingen te vertalen naar hands-on projecten met collega’s en studenten. In 2016 werd Deike associate lector van het Lectoraat Organisations and Social Media en betrok ze studenten en collega’s intensief bij projecten, zodat zij samen met het lectoraat co-creators werden van online-onderzoek. Dit is hoe ze Design Based Research in de praktijk de komende jaren voor zich ziet.

Lectoraat