De economie bevindt zich in een transitie en gaat de komende decennia grondig wijzigen. De kwaliteit van leven komt, als het aan de onderzoekgroep Vitale Economie ligt, daarin steeds meer centraal te staan. Met circulariteit, betekenis, internationalisering, inclusiviteit en nieuwe vaardigheden als belangrijke thema’s. Leidend in een vitale economie is niet zozeer de grootte van de economie, maar zijn waarden als welzijn, betekenis, duurzaamheid en veerkracht. Gezamenlijk met het bedrijfsleven, lokale overheden, studenten en onderzoekers werkt de onderzoeksgroep aan een stapsgewijze transitie. Eentje waarin organisaties minder materialen en energie gebruiken, digitalisering vooruitstrevend is en leiderschap anno 2020 vorm krijgt. Waarin bedrijven competitief blijven en werknemers meer geluk ervaren in hun werk. Gezamenlijk werken we aan een vitale economie. Dat doet de onderzoeksgroep in nauwe samenwerking met het werkveld.

Contactgegevens

Neem voor meer informatie contact op via telefoon 06-28317366 of e-mail.

”Wij combineren idealen met pragmatisme.”

Wie zijn wij?

Binnen de onderzoeksgroep Vitale Economie bundelen de lectoraten Betekenisvol Ondernemen, Green Logistics, OndernemenNu en Internationaal Ondernemen de krachten en werken samen met uiteenlopende organisaties. Van startup tot grootbedrijf, van horeca tot elektronica en van maakbedrijf tot logistieke dienstverlener.

Teamleden

sfeer-ba-communication-and-multimedia-design-vt-lwd
Vitale Economie Scan

Projecten en onderzoeksopdrachten

Met een online quickscan meten we periodiek de stand van zaken in Noord-Nederland: waar staat het bedrijfsleven in de transitie naar een nieuwe economie? Samen met het bedrijfsleven genereren we inzicht en leren we hoe we stap voor stap verder komen.

Publicaties

Aan de onderzoeksgroep Vitale Economie verbonden lectoraten

Betekenisvol Ondernemen

Green Logistics

OndernemenNu

Internationaal Ondernemen