Studieopbouw Leraar Economie

Net als jouw leerlingen straks, verschil je als student in je leerbehoefte, interesses en manier van leren. Naast een standaardprogramma heb je daarom veel ruimte voor eigen keuzes. Jouw competentieontwikkeling is daarbij altijd leidend. In de hoofdfase van de lerarenopleiding Economie bepaal je je eigen leerroute bepalen en kies je jouw eigen minor. In de afstudeerfase heb je daarna keuze uit twee verschillende afstudeerrichtingen: beroepsgericht onderwijs of algemeen vormend onderwijs.

Afbeelding
sfeer

Lerarenopleiding Economie per jaar uitgelegd

Wil je een dagje meelopen?

Wil je weten of  deze opleiding bij je past? Meld je aan voor een Meeloopdag. Meelopen is alleen mogelijk van oktober tot  juni

Aanmelden meeloopdag

 

Het onderwijsconcept van de opleiding Leraar Economie

Design Based Education is het unieke onderwijsconcept van NHL Stenden. Zo ga je aan de slag met real-life vraagstukken, praktijkgericht onderzoek en innovatie. Zowel binnen als buiten de hogeschool werk je samen met de medestudenten, docenten en onderzoekers. Je leert door te doen en te reflecteren.

Lees meer over ons onderwijssysteem

Internationale mogelijkheden

Bij NHL Stenden kun je een internationale ervaring en interculturele vaardigheden opdoen. Je kan namelijk kiezen om een deel van je studie, kort of langer, in het buitenland door te brengen bij een van onze partnerinstellingen voor hoger onderwijs. Ook biedt ons wereldwijde netwerk mogelijkheden voor online samenwerking met internationale studenten van onze partnerinstituten aan relevante projecten en casestudy's.

Meer over onze internationale mogelijkheden

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Stage lopen vanaf jaar 1

Waar leer je het beste lesgeven? Voor de klas natuurlijk! In het eerste jaar hbo Leraar Economie oriënteer je je daarom al op het beroep van leraar tijdens een korte stage en bezoeken aan scholen. In de hoofdfase van de opleiding Leraar economie ga je uitgebreider stagelopen. Dat kan op het vmbo, mbo of onderbouw havo/vwo. Je voert allerlei taken van een leraar uit. In het laatste jaar ga je een aantal dagen lesgeven als ‘echte docent’. Naast lesgeven komen dan ook ouderavonden, docentenvergaderingen en leerlingbegeleiding aan bod.

Buitenland

In het eerste jaar ga je naar Papenburg (Duitsland), waar je met Duitse studenten een ondernemingsplan maakt voor een onderneming in het grensgebied. In het tweede jaar ga je naar Marokko om de scholen, cultuur en economie te onderzoeken. Je kunt tijdens je studie een minor volgen in het buitenland. Een andere cultuur ervaren en een andere taal spreken: dat staat goed op je CV!

Projecten

Als onderwijsprofessional ben je continue bezig met ontwikkelingen en innovatie in het onderwijs. Daarom werk je bij onze onderwijsopleidingen vaak in een team aan realistische praktijkopdrachten.

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!