Afbeelding
opleiding
Afbeelding
opleiding

Leraar Engels deeltijd

Andere varianten
Studieduur
flexibel
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor

Ben jij geïnteresseerd in de Engelse taal en cultuur en wil je jouw leerlingen de verschillende kanten van de Engelstalige wereld laten zien? Ben je op zoek naar een bachelor-opleiding die maatwerk biedt? Dan is de deeltijdopleiding Leraar Engels iets voor jou!

 • Top 3-opleiding in haar soort volgens Keuzegids Hbo 2024
 • Persoonlijke studieroute op basis van vooropleiding en ervaring
 • Leer door te doen: al vanaf jaar 1 sta je voor de klas
 • Ontwerp en geef boeiende Engelse lessen op een middelbare school of MBO
 • Combineer werken en studeren
 • Je kunt van elke behaalde module een deelcertificaat krijgen.
 • Kleinschalige opleiding: docenten kennen je persoonlijk en bieden begeleiding op maat
 • Je bedenkt samen met klasgenoten creatieve oplossingen tijdens Design Based Education voor real-life vraagstukken met design thinking (ontwerpen, testen, evalueren, aanpassen) om samen tot sterkere oplossingen te komen
 • Mét de mogelijkheid om een tweede lesbevoegdheid te halen
 • Studeer bij de nummer 1 lerarenopleider van Noord-Nederland
 • Grote baankans na het afstuderen

De deeltijdopleiding Leraar Engels in het kort

De deeltijdopleiding Leraar Engels bereidt je grondig voor op het leraarschap Engels. Met vakken over de Engelse cultuur, literatuur en taalvaardigheden bieden we een programma waarmee je je vakkennis vergroot. Om deze kennis te kunnen toepassen in de praktijk leer je ook onderwijskundige en vakdidactische vaardigheden.

Onze opleiding is flexibel: je kunt het studieprogramma aanpassen aan je persoonlijke situatie en werkplek. Wil je meer weten over het studieprogramma per 'fase', bekijk dan de pagina over studieopbouw

Studielast

De opleiding Leraar Engels is een deeltijd opleiding. Je bent ongeveer 1 dag per week met de opleiding bezig. Een opleidingsdag bestaat uit contacturen (colleges en contacturen met docenten en studenten) en zelfstudie. De studiedag is in Leeuwarden op dinsdag van 9:00-17:30 uur. De beroepsvoorbereidende en vakdidactische vakken worden in de ochtend gegeven, de vakinhoudelijke vakken voor Engels worden in de middag gegeven.

Afhankelijk van je persoonlijke leerroute duurt de opleiding twee tot vier jaar. Het onderwijsprogramma bestaat uit acht modules van elk 30 EC’s (studiepunten). In totaal moet je 240 EC’s halen voor een diploma. Het tempo en de volgorde waarin je de modules doorloopt, bepaal je voor een deel zelf. De totale studielast verschilt per persoon. Breng je al werkervaring of een diploma mee, dan kun je sneller je diploma halen. Op deze manier richt je een studie in die bij jouw ontwikkeling en studieambities past.

Studiekenmerken

Diploma
Bachelor
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
flexibel
Lesdag
Dinsdag
Afbeelding
Kosten

Vergelijkbare opleidingen

Afbeelding
algemene_afbeelding_testimonials.jpg
“Het zijn de korte contacten buiten de les of de momenten wanneer ineens het kwartje valt. Kleine cadeautjes noem ik dat.”
Afbeelding
algemene_afbeelding_testimonials.jpg
Annoeska Kuppens
Student deeltijdopleiding Leraar Engels

.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!