Afbeelding
opleiding
Afbeelding
opleiding

Leraar Maatschappijleer

Ben jij geïnteresseerd in zaken als recht en onrecht, welke keuzes een regering maakt en hoe mondig de burgers zijn? Lees dan gauw verder.

Variaties op deze studie
Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor of Education

Ben jij geïnteresseerd in zaken als recht en onrecht, welke keuzes een regering maakt en hoe mondig de burgers zijn? Kijk jij met een open blik naar de wereld en durf je jezelf kritische vragen te stellen? Dan is de opleiding Leraar Maatschappijleer zeker iets voor jou!

  • Laat leerlingen kennismaken met de wereld om hen heen.
  • Je bent docent, pedagoog en coach tegelijk.
  • Leer door te doen: al in jaar 1 sta je voor de klas.
  • De opleiding Leraar Maatschappijleer van NHL Stenden is de beste opleiding in haar soort volgens de Keuzegids Hbo 2022.
  • Door Elsevier Beste Studies 2021 bekroond met een zilveren medaille.

Afbeelding
 Studiekeuze Felicia

Open Dagen

Zaterdag 13 november (op locatie) Dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 november (online), Kies een tijdstip naar keuze op locatie of kom online tussen 17.00-21.00 uur

Open Dag

Wat staat je te wachten?

Er komt nogal wat kijken bij het leraarschap: in het huidige onderwijs breng je niet alleen kennis over, maar ondersteun je ook leerlingen bij het leren. Naast docent ben je dus ook pedagoog en coach. Daarnaast zijn bekwaamheden als plannen, organiseren, samenwerken, communiceren, reflecteren en onderzoeken van groot belang. Dit leer je allemaal tijdens de opleiding Leraar Maatschappijleer.

Zoals je straks ook zult merken wanneer je zelf voor de klas staat, heeft iedereen andere leerbehoeftes, interesses en manieren van leren. In de hoofdfase kun je een minor kiezen. In de afstudeerfase heb je daarna keuze uit twee verschillende afstudeerrichtingen: beroepsgericht onderwijs of algemeen vormend onderwijs.

Je kunt tijdens je studie een minor volgen in het buitenland. Een andere cultuur ervaren en een andere taal spreken: dat staat goed op je cv!

Studiekenmerken

Diploma
Bachelor of Education
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
algemene_afbeelding_testimonials.jpg
“Bij Maatschappijleer leren scholieren een mening vormen en daar naar handelen.”
Afbeelding
algemene_afbeelding_testimonials.jpg
Agnes Niemeijer
Agnes Niemeijer is derdejaarsstudent Leraar Maatschappijleer