Jouw toekomst na afronding van Leraar Maatschappijleer

Na het behalen van je bachelordiploma Leraar Maatschappijleer heb je een tweedegraads lesbevoegdheid.

Afbeelding
During your studies

Wat kan ik worden

Je wordt opgeleid tot leraar voortgezet onderwijs en docent beroepsonderwijs en volwasseneneducatie (ook aangeduid als tweedegraads bevoegdheid). Dit betekent dat je na het behalen van je bachelordiploma Leraar Maatschappijleer les mag geven aan:

  • de onderbouw van havo en vwo
  • het vmbo
  • de bve (mbo en volwasseneneducatie)

Dubbele bevoegdheid

Wil je niet één, maar twee bevoegdheden halen? Dan kan je deze opleiding combineren met een andere tweedegraads lerarenopleiding. Zo haal je een dubbele bevoegdheid en kan je in twee vakken lesgeven.

Beroepen

Voor afgestudeerde leraren in sociale vakken is er volop werk in het onderwijs. Ook op vacatures in andere sectoren kun je kansrijk solliciteren. Als docent leer je goed communiceren en problemen systematisch oplossen. Je kunt daarom ook denken aan een baan bij de overheid, als redacteur bij een educatieve uitgeverij of bij een adviesbureau.

 

Doorstuderen?

Na het halen van je hbo-diploma kan je doorstuderen voor een master-diploma. Bij NHL Stenden hogeschool hebben wij de volgende aansluitende opleidingen:

Daarnaast hebben wij een ruim aanbod van 66 post-hbo trainingen en cursussen op het gebied van onderwijs.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!