Hayo Apotheker Stimuleringsfonds: hoofdprijs gaat naar Merten Richter met duurzame shopapp

Afbeelding
Winnaars 3e editie HAF

Merten Richter is donderdag de grote winnaar geworden bij de tweede editie van het Hayo Apotheker Stimuleringsfonds van NHL Stenden. De student Creative Business won de hoofdprijs van 2.500 euro met MeLikey: een app die online shopping duurzamer en socialer maakt. In de eindstrijd stonden nog twee studenten die met hun onderneming ook in de prijzen vielen.

Het Hayo Apotheker Stimuleringsfonds is onderdeel van het Center for Entrepreneurship. Het fonds is bedoeld om ideeën en (toekomstige) ondernemingen van studenten nog scherper neer te zetten. Twee keer per jaar wordt het georganiseerd. Bij deze tweede editie streden drie studenten om de eerste prijs van 2.500 euro: naast Merten waren dit Floor Kremer met Good2Go en Rutger Klamer met E-powerment.

Uiteindelijk werd Merten uitgeroepen tot winnaar. Daar was hij uiteraard erg blij mee. Wat hij met het geld gaat doen? “Met de steun van het Hayo Apotheker Stimuleringsfonds kan ik technische evenementen bijwonen en ontwikkelaars vinden die bereid zijn om samen met mij de toekomst van online winkelen te creëren.”

De jury over MeLikey: “De jury en het publiek werden erg aangesproken door het idee, omdat het erg toegankelijk is. Ook zien we onszelf de app gebruiken. Daarbij focust de app zich op duurzaamheid en het verduurzamen van de huidige manier van shoppen. Dit is iets wat past bij de Sustainable Development Goals en de wereld van nu. Overall is het een innovatief idee dat aanspreekt.”

  1. Merten Richter (Creative Business in Leeuwarden) met MeLikey: vormgeving van het vernieuwde online shoppen. Geldprijs: 2.500 euro
  2. Floor Kremer (Ad Hotel Management in Emmen) met Good2Go: volledig duurzame foodtrucks die op eigen kracht kunnen rijden. Geldprijs: 1.000 euro
  3. Rutger Klamer (Social Work in Leeuwarden) met E-powerment: digitale hulpmiddelen om het individuele en maatschappelijke welzijn te verbeteren. Geldprijs: 500 euro
Afbeelding
Hayo Apotheker Stimuleringsfonds 2023 (2)

Het Hayo Apotheker Stimuleringsfonds

Eind 2021 werd het Hayo Apotheker Stimuleringsfonds aangekondigd om de naam van de voormalig toezichthouder voort te laten bestaan binnen de school. Het fonds wordt twee keer per jaar georganiseerd en uitgekeerd. Elke keer kunnen vijftig studenten meedoen. Zij gaan aan de slag met hun eigen ideeën of onderneming. De prijzenpot bestond in totaal uit 25.000 euro: van coins die onderweg konden worden verdiend (à 12,50 euro) tot de hoofdprijs van 2.500 euro.

Het Center for Entrepreneurship

Het Hayo Apotheker Stimuleringsfonds wordt georganiseerd door het Center for Entrepreneurship. Het Center for Entrepreneurship is in het leven geroepen door NHL Stenden – met ‘ondernemend’ als een van de kernwaarden – om (toekomstige) ondernemers, freelancers en zzp’ers verder te helpen en het mogelijk te maken om tijdens de studie te werken aan de eigen onderneming.