Keuzegids wijst landelijk drie excellente hbo-masters aan, waaronder Leraar Natuurkunde

Afbeelding
opleiding

De Master Leraar Natuurkunde van NHL Stenden Hogeschool is in de 'Keuzegids masters 2024' betiteld als ‘excellente hbo-master’. Keuzegids publiceerde donderdag de nieuwste jaargids, waarin 1.250 wo- en hbo-masterstudies in Nederland op een rij worden gezet. Vier andere masters van NHL Stenden scoren in de gids ook heel hoog.

In totaal krijgen in de Keuzegids masters 2024 zeventien masters het stempel ‘excellent’. Drie daarvan zijn hbo-masters. Een van die drie is de Master Leraar Natuurkunde van NHL Stenden in Groningen. Deze deeltijdstudie behaalt op alle beoordeelde thema’s – inhoud, docenten, toetsing, voorbereiding op de loopbaan en sfeer – het hoogst mogelijke resultaat: zeer bovengemiddeld.

Compliment en stimulans

Directeur Simon Rozendal van de academie vo & mbo, waar de Master Leraar Natuurkunde onder valt: “Een dikke pluim voor mijn collega’s die hierbij betrokken zijn. Zo’n waardering komt je niet aanvliegen: daar werken we in de academie elke dag hard voor. Onze masters worden al langer door de studenten en het werkveld gewaardeerd. Dit is een groot compliment en een extra stimulans om op de ingeslagen weg door te gaan en goede leraren op te leiden voor onze noordelijke regio.”

Een van de betrokken collega’s is Roelien Linthorst, teamleider van de Master Lerarenopleidingen: “Dit is mooi nieuws. Dat de studenten Master Leraar Natuurkunde hun studie zo waarderen en dat de Keuzegids de studie ‘excellent’ noemt, is fantastisch om te horen. Daar doen we het uiteindelijk allemaal voor. Dit is een mooie waardering: voor de master en zeker ook voor het lerarenvak.”

Naast Leraar Natuurkunde komen nog eens vier masters van NHL Stenden ook zeer positief naar voren in de nieuwste Keuzegids. Dit zijn de masters Kunsteducatie (joint degree met Hanze), Serious GamingLeraar Nederlands en Leraar Duits. Die laatste twee werden vorig jaar nog uitgeroepen tot ‘excellente hbo-master’ en blijven bovengemiddeld scoren.

Over Keuzegids

Met een aanbod van ruim 1.250 masteropleidingen is het voor studenten nog niet zo makkelijk om een goede keuze te maken. Keuzegids helpt de student om door de bomen het bos te zien. Alle oordelen zijn gebaseerd op de absolute scores uit de Nationale Studenten Enquête 2023. Keuzegids bewerkt deze tot relatieve scores om inzichtelijk te maken hoe opleidingen het doen ten opzichte van het landelijk gemiddelde.

Elk jaar beoordeelt en vergelijkt Keuzegids onafhankelijk de kwaliteit van de mbo- en hbo-opleidingen, universitaire bachelors en masters: voor elk niveau een eigen gids. In de Keuzegids masters 2024 komen 23 masters van NHL Stenden aan bod.

Sustainable Development Goals

Dit nieuws draagt bij aan...