Industriële Automatisering en Robotica (Ad) duaal
Afbeelding
ad-industriele-automatisering-en-robotica-du-lwd-emmen.jpg
Afbeelding
ad-industriele-automatisering-en-robotica-du-lwd-emmen.jpg

Industriële Automatisering en Robotica (Ad) duaal

Wil jij je verder ontwikkelen op het gebied van industriële automatisering? Of wil je leren hoe je industriële machines en robots programmeert of in bedrijf stelt?

Studieduur
2 jaar
Start in
september
Locatie
Meerdere locaties
Diploma
Associate degree

Combineer werk en studie met de tweejarige associate degree (Ad) Industriële Automatisering en Robotica.

  • De enige Ad-opleiding in Noord-Nederland die zich richt op industriële automatisering en robotica.
  • Ontwikkel je in een vakgebied dat in de toekomst steeds belangrijker wordt.
  • Begeleiding van docenten die het werkveld door en door kennen.

Studiekenmerken

Diploma
Associate degree
Start in
september
Locatie
Emmen & Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
2 jaar
Lesdag
Dinsdag & Vrijdag
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten?

Industriële automatisering en robotisering biedt kansen voor economische groei en productiviteitsverhoging. Maar dan moet binnen een organisatie ook de kennis aanwezig zijn om deze machines goed te gebruiken. Daarom is er steeds meer vraag naar mensen die zich in dit onderwerp gespecialiseerd hebben. Met de duale opleiding Ad Industriële Automatisering en Robotica van NHL Stenden ontwikkel jij jezelf in twee jaar tot een professional op het gebied van industriële automatisering en robotica.

Je combineert deze Ad-opleiding met een baan in een bedrijf waar nieuwe technieken op het gebied van industriële automatisering en robotica worden ingezet. Denk hierbij aan de maakindustrie, de procesindustrie, de agrarische sector, industriële bouw en logistiek. Door robotisering slim in te zetten, valt er binnen deze sectoren veel winst te behalen op het gebied van kosten, kwaliteit en productiviteit.

Onderwijsprogramma

Deze tweejarige opleiding bestaat uit 5 modules. Iedere module wordt afgesloten met een beoordeling van jouw vaardigheden en competenties (15 EC of 30 EC). Het portfolio bevat toetsen vanuit de opleiding en producten van de werkplek die aantonen dat je de leeruitkomsten hebt gehaald.

Voorbeelden van vakken: Robotica, programmeren, system engineering, elektrotechnische technieken, wiskunde, technisch tekenen, sensoren en actuatoren, smart sustainable manufacturing en communicatie.

Lesdagen:

Emmen - dinsdag (middag/avond)
Leeuwarden - vrijdag (ochtend/middag)

Afbeelding
mkb-route-logo

Mkb-route

Deze opleiding maakt deel uit van de mkb-route in het hbo. Je combineert dan werken en leren bij een mkb-bedrijf, ontvangt salaris en gaat meestal 1 dag per week naar school. Opdrachten voer je uit bij je werkgever. Na afloop ontvang je een erkend hbo-diploma. Lees meer

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!