Cyber Safety & Security (Ad) deeltijd
Thorbecke Academie
Afbeelding
Cyber Safety & Security
Afbeelding
Cyber Safety & Security

Cyber Safety & Security (Ad) deeltijd

Studieduur
2 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Associate degree

Wil jij organisaties helpen om cybercrime tegen te gaan? Help jij mee om mensen bewust te maken van veilig gebruik van internet om persoonlijke aanvallen of criminele activiteiten te voorkomen? Kies voor Ad Cyber Safety & Security (deeltijd)!

Afbeelding
Meet the originals deeltijd open dag

Open Dag Deeltijd

4 juni 2024, 16:00 - 20:00 uur

Open Dag
  • Deze Ad integreert en verbindt kennis en vaardigheden uit de ICT (technische invalshoek) en integrale veiligheid (sociale en psychologische invalshoek)  
  • Je vertaalt deze kennis naar praktische toepassingen op de eigen werkvloer 
  • Je ontvangt een volwaardig hbo associate degree diploma (NLQF niveau 5) 

Vanaf september 2025 wordt deze opleiding ook op locatie Emmen aangeboden.
 

Wat staat je te wachten bij de opleiding

Als student Cyber Safety & Security leer je informatiesystemen van organisaties te beschermen tegen verstoring of uitval, veroorzaakt door menselijk handelen of systeemfouten. Dit doe je door securityprocessen en -procedures in te richten volgens wet- en regelgeving en waar nodig bij te dragen aan de ontwikkeling en implementatie daarvan. Daarnaast zorg je voor een effectieve bescherming van mensen tegen persoonlijk leed dat voortkomt uit het digitale domein.

Je wordt multidisciplinair opgeleid. Als student Cyber Safety & Security integreer en verbind je kennis en vaardigheden uit de ICT (technische invalshoek) en integrale veiligheid (sociale en psychologische invalshoek) en vertaalt deze naar praktische toepassingen op de werkvloer.

Studiekenmerken

Van oudsher ligt er veel nadruk op het beschermen van digitale systemen (cyber security), maar steeds meer wordt duidelijk dat het door de mens veilig gebruiken van internet om persoonlijke aanvallen of criminele activiteiten te voorkomen (cyber safety) minstens zo belangrijk is. Cyber security in combinatie met cyber safety wordt steeds meer een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering in organisaties, zowel in de private als in de (semi)publieke sector.

NHL Stenden Hogeschool speelt in op deze ontwikkelingen en biedt daarom een Associate degree (NLQF niveau 5) aan voor het opleiden van deskundigen voor functies op het gebied van Cyber Safety & Security in organisaties in alle sectoren.

Diploma
Associate degree
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
2 jaar

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!