Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

Studieopbouw Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

Je opleiding is opgebouwd uit drie fases. Het eerste jaar is de Propedeuse. In het tweede en derde jaar werk je binnen de Hoofdfase en tenslotte in jaar 4 werk je aan je Afstuderen. De mate waarin je kennis, vaardigheden en houding in het beroep integraal toepast groeit gedurende de verschillende fases. In de loop van de opleiding werk je steeds zelfstandiger in een context die steeds meer lijkt op de beroepspraktijk.

Afbeelding
sfeer-ba-docent-beeldende-kunst-en-vormgeving-vt-lwd-1.JPG

Design Based Education

De wereld van morgen wordt bepaald door de mensen van vandaag. Jij speelt daarin een belangrijke rol.

Met Design Based Education heb je veel invloed op je eigen leerroute. Je werkt in kleine groepen met studenten van andere opleidingen aan echte vraagstukken. Je experimenteert en test oplossingen in de nationale of internationale praktijk. Feedback van medestudenten, opdrachtgevers en docenten helpt je om te evalueren en je ideeën aan te scherpen.

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours!

Ontdek X-Honours

Met één been in de praktijk

Tijdens de opleiding werk je aan praktijkprojecten. Hieronder vind je een greep van projecten van de afgelopen jaren:

Art Trip (Hoofd- en bijzaken)

Art Trip is een dag waarop ruim 800 leerlingen van 4 havo en 4 en 5 atheneum kennis maken met diverse instellingen in Leeuwarden op het terrein van kunst en cultuur. Studenten dBKV organiseren daarvoor workshops over het portret; liefde en energie.

8e Dag/Uitwisseling Brussel (Greep uit de stad)

Het doel van het project Greep uit de stad is het maken van een beeldend artistiek werk, gemaakt voor de stad, geïnspireerd door de stad en zijn bewoners en gebruikers. De stedelijke omgeving kan de binnenstad van Leeuwarden zijn, maar ook Brussel.

Exposeren in het Fries Museum (Student en podium)

In samenwerking met het Fries Museum en de Leeuwarder Courant maak je een tentoonstelling van de topwerken uit de eindexamenwerken van vmbo, havo en vwo. De tentoonstelling vindt plaats in het Fries Museum.

Ontwerp je souvenirs voor het LF2018-project Sense of Place i.s.m. It Erfskip (In de maak/toegepaste vormgeving)

Voor een opdrachtgever ontwerp je een prototype van een souvenir. Hierbij hou je rekening met de wensen en eisen van de opdrachtgever, bijvoorbeeld met betrekking tot de zichtbare relatie met Fryslân, het materiaalgebruik, en de productie.

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.