Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

Studieopbouw Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

Je opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving is opgebouwd uit drie fases. Het eerste jaar is de Propedeuse. In het tweede en derde jaar werk je binnen de Hoofdfase en tenslotte in jaar 4 werk je aan je Afstuderen. De mate waarin je kennis, vaardigheden en houding in het beroep integraal toepast groeit gedurende de verschillende fases. In de loop van de Docent Beeldende Kunstopleiding werk je steeds zelfstandiger in een context die steeds meer lijkt op de beroepspraktijk.

Afbeelding
sfeer-ba-docent-beeldende-kunst-en-vormgeving-vt-lwd-1.JPG

Docent Beeldende Kunst en Vormgeving per jaar uitgelegd

Wil je een dagje meelopen?

Wil je weten of  deze opleiding bij je past? Meld je aan voor een Meeloopdag. Meelopen is alleen mogelijk van oktober tot  juni

Aanmelden meeloopdag

 

Het onderwijsconcept van de opleiding Docent BKV

Design Based Education is het unieke onderwijsconcept van NHL Stenden. Zo ga je aan de slag met real-life vraagstukken, praktijkgericht onderzoek en innovatie. Zowel binnen als buiten de hogeschool werk je samen met de medestudenten, docenten en onderzoekers. Je leert door te doen en te reflecteren.

Lees meer over ons onderwijssysteem

Internationale mogelijkheden

Bij NHL Stenden kun je een internationale ervaring en interculturele vaardigheden opdoen. Je kan namelijk kiezen om een deel van je studie, kort of langer, in het buitenland door te brengen bij een van onze partnerinstellingen voor hoger onderwijs. Ook biedt ons wereldwijde netwerk mogelijkheden voor online samenwerking met internationale studenten van onze partnerinstituten aan relevante projecten en casestudy's.

Meer over onze internationale mogelijkheden

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Met één been in de praktijk

Tijdens de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving werk je aan praktijkprojecten. Hieronder vind je een greep van projecten van de afgelopen jaren:

Art Trip (Hoofd- en bijzaken)

Art Trip is een dag waarop ruim 800 leerlingen van 4 havo en 4 en 5 atheneum kennis maken met diverse instellingen in Leeuwarden op het terrein van kunst en cultuur. Studenten DBKV organiseren daarvoor workshops over het portret; liefde en energie.

8e Dag/Uitwisseling Brussel (Greep uit de stad)

Het doel van het project Greep uit de stad is het maken van een beeldend artistiek werk, gemaakt voor de stad, geïnspireerd door de stad en zijn bewoners en gebruikers. De stedelijke omgeving kan de binnenstad van Leeuwarden zijn, maar ook Brussel.

Exposeren in het Fries Museum (Student en podium)

In samenwerking met het Fries Museum en de Leeuwarder Courant maak je een tentoonstelling van de topwerken uit de eindexamenwerken van vmbo, havo en vwo. De tentoonstelling vindt plaats in het Fries Museum.

Ontwerp je souvenirs voor het LF2018-project Sense of Place i.s.m. It Erfskip (In de maak/toegepaste vormgeving)

Voor een opdrachtgever ontwerp je een prototype van een souvenir. Hierbij hou je rekening met de wensen en eisen van de opdrachtgever, bijvoorbeeld met betrekking tot de zichtbare relatie met Fryslân, het materiaalgebruik, en de productie.

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!