Hotel Management (Ad) deeltijd
Hotel Management School

Praktische zaken Associate degree Hotel Management deeltijd

Bekijk hieronder welke eisen er komen kijken voor de toelating tot deze opleiding.

Afbeelding
sfeer

Benodigd diploma

Voor de opleiding Hotel Management Associate degree heb je één van de volgende diploma’s en profielen nodig:

Voldoe je niet aan de toelatingseisen?

Wanneer je niet aan de toelatingseisen voldoet, zijn er verschillende manieren waarop je mogelijk toch toegelaten kunt worden. Bijvoorbeeld via een toelatingstoets, een extern afgelegd examen bij een taalinstituut of een 21+ toelatingsonderzoek. Ontdek de mogelijkheden.

Toelatingstoetsen

Mis je de 2e moderne vreemde taal of economie, maar kun je aantonen dat je deze op havo-eindexamenniveau beheerst? Dan kun jij je aanmelden voor een taaltoets of toets economie. NHL Stenden biedt deze toelatingstoetsen aan. In plaats van een taaltoets kun je ook een certificaat op het gewenste niveau behalen bij een erkende instelling. Meer informatie over de toetsen en hoe je je kunt voorbereiden vind je op de website www.toelatingstoetsen.nl.

Heb je een diploma dat hier niet vermeld wordt? Neem dan contact op via studentinfo@nhlstenden.com. De toelatingseisen zijn gebaseerd op de actuele wettelijke regels. Deze regels kunnen wijzigen. Kijk voor de actuele toelatingseisen op nhlstenden.com.

Selectiedagen

Onderdeel van onze intakeprocedure is het bijwonen van een voorlichtingspresentatie van onze opleiding, voordat het intakegesprek gepland kan worden. Er zijn voorlichtingspresentaties tijdens onze Open Dagen of op een Regio Informatiebijeenkomst van onze opleiding (bekijk hiervoor onze events op onze website).

Om deel te kunnen nemen aan onze verplichte selectie/intakeprocedure, geldt een afwijkende deadline voor aanmelding in Studielink.

Als je wilt starten per september is de deadline voor aanmelding via Studielink in de eerste week van augustus. Voor een start per februari is de deadline voor aanmelding via Studielink in de eerste week van januari

Je kunt daarna dan nog tijdig de door de opleiding gevraagde documenten en gegevens correct aanleveren, zodat vervolgens het vereiste intakegesprek nog gepland kan worden voor de start van de opleiding. Na aanmelding in Studielink ontvang je binnen een paar dagen een mail met de verdere aanmeldprocedure voor de opleiding.

Werkplek

Om deze opleiding met succes te kunnen volgen ben je bij voorkeur al werkzaam in de hospitality-branche. Het is ook belangrijk dat je op je werkplek een betrokken coach hebt met een hbo werk- en denkniveau die bereid is wekelijks minimaal een uur met jou de voortgang te bespreken. Als je geen baan hebt in de horeca of een ander bedrijf waar gastvrijheid en dienstverlening centraal staan, word je voor bepaalde opdrachten gekoppeld aan een duale student en zijn/ haar bedrijf.

Kosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld je betaalt hangt af van een aantal factoren, zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. Lees hier meer over de collegegelden en de hoogte daarvan.  

Wettelijk collegegeld 2023/2024 € 2.314
Instellingscollegegeld 2023/2024 € 8.895
Wettelijk collegegeld 2024/2025 € 2.530
Instellingscollegegeld 2024/2025 € 9.730

Afbeelding
meisje met telefoon

Virtual Tour

Beleef onze campus in Leeuwarden of Emmen.

Check onze virtual tour.


 

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!