Hotel Management (Ad) deeltijd
Hotel Management School

Praktische zaken Associate degree Hotel Management deeltijd

Bekijk hieronder welke eisen er komen kijken voor de toelating tot deze opleiding.

Afbeelding
sfeer

Benodigd diploma

Voor de opleiding Hotel Management Associate degree heb je één van de volgende diploma’s en profielen nodig:

Voldoe je niet aan de toelatingseisen?

Wanneer je niet aan de toelatingseisen voldoet, zijn er verschillende manieren waarop je mogelijk toch toegelaten kunt worden. Bijvoorbeeld via een toelatingstoets, een extern afgelegd examen bij een taalinstituut of een 21+ toelatingsonderzoek. Ontdek de mogelijkheden.

Toelatingstoetsen

Mis je de 2e moderne vreemde taal of economie, maar kun je aantonen dat je deze op havo-eindexamenniveau beheerst? Dan kun jij je aanmelden voor een taaltoets of toets economie. NHL Stenden biedt deze toelatingstoetsen aan. In plaats van een taaltoets kun je ook een certificaat op het gewenste niveau behalen bij een erkende instelling. Meer informatie over de toetsen en hoe je je kunt voorbereiden vind je op de website www.toelatingstoetsen.nl.

Heb je een diploma dat hier niet vermeld wordt? Neem dan contact op via studentinfo@nhlstenden.com. De toelatingseisen zijn gebaseerd op de actuele wettelijke regels. Deze regels kunnen wijzigen. Kijk voor de actuele toelatingseisen op nhlstenden.com.

Selectiedagen

Voorafgaand aan het intakegesprek kun je je aanmelden via onze Events pagina op www.hotelmanagementschool.com voor een regiobijeenkomst, waarna je je kunt opgeven voor een motivatiegesprek en werkplekscan.

Werkplek

Om deze opleiding met succes te kunnen volgen ben je bij voorkeur al werkzaam in de hospitality-branche. Het is ook belangrijk dat je op je werkplek een betrokken coach hebt met een hbo werk- en denkniveau die bereid is wekelijks minimaal een uur met jou de voortgang te bespreken. Als je geen baan hebt in de horeca of een ander bedrijf waar gastvrijheid en dienstverlening centraal staan, word je voor bepaalde opdrachten gekoppeld aan een duale student en zijn/ haar bedrijf.

Kosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld je betaalt hangt af van een aantal factoren, zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. Lees hier meer over de collegegelden en de hoogte daarvan.  

Ga jij voor het eerst studeren aan het hbo? Dan betaal je in het eerste jaar waarschijnlijk de helft van het collegegeld wanneer je een voltijd, deeltijd of duale opleiding gaat volgen (m.u.v. een master). Wil je een lerarenopleiding volgen? Dan betaal je waarschijnlijk in zowel het eerste als in het tweede jaar de helft van het collegegeld. Lees meer over deze regeling.

Wettelijk collegegeld 2022/2023 € 2.209
Instellingscollegegeld 2022/2023 € 8.495
Wettelijk collegegeld 2023/2024 € 2.314
Instellingscollegegeld 2023/2024 € 8.895