Hotel Management (Ad) duaal
Hotel Management School

Praktische zaken Associate degree Hotel Management duaal

Bekijk hieronder welke eisen er komen kijken voor de toelating tot deze opleiding.

Afbeelding
admission_requirements

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de opleiding Ad Hotel Management duaal heb je één van de onderstaande diploma's nodig:

Toelatingstoetsen

Mis je de 2e moderne vreemde taal of economie, maar kun je aantonen dat je deze op havo-eindexamenniveau beheerst? Dan kun jij je aanmelden voor een taaltoets of toets economie. NHL Stenden biedt deze toelatingstoetsen aan. In plaats van een taaltoets kun je ook een extern afgelegd examen doen bij een erkende instelling. Meer informatie over de toetsen en hoe je je kunt voorbereiden vind je op de website www.toelatingstoetsen.nl.

Ander diploma?

Heb je een diploma dat hier niet vermeld is? Er zijn wellicht toch mogelijkheden om toegelaten te worden. Neem voor meer info contact met ons op via studeren@nhlstenden.com of 058 - 244 11 55

Geen diploma, wel 21?

Ben je 21 jaar of ouder en wil je een bacheloropleiding volgen, maar heb je (nog) geen diploma dat toegang geeft tot deze opleiding? Via een toelatingsonderzoek kun je mogelijk toch toegelaten worden tot de opleiding van jouw keuze. Meld je hier aan voor een 21+ toets.

Selectieprocedure

Voorafgaand aan het intakegesprek kun je je aanmelden via onze Events pagina op www.hotelmanagementschool.com voor een regiobijeenkomst, waarna je je kunt opgeven voor een motivatiegesprek en werkplekscan.

Als je wilt starten per september 2023 is de deadline voor aanmelding via Studielink 1 augustus 2023. Je hebt dan nog 2 weken de tijd voor het doorlopen van de verdere aanmeldprocedure voor deze opleiding. Uiterlijk 14 augustus dienen de door de opleiding gevraagde documenten en gegevens correct aangeleverd te zijn, zodat vervolgens het vereiste intakegesprek nog gepland kan worden in de week van 21 augustus. (Na aanmelding in Studielink ontvang je binnen een paar dagen een mail met de verdere aanmeldprocedure voor de opleiding.)

Voor werkgevers

Op je werk ga je aan de slag met studieopdrachten. Zo breng je de kennis die je opdoet meteen in de praktijk. Voor de werkgevers is deze opleiding een bron aan informatie en kennis. Elk blok wordt afgesloten met een concreet advies voor het bedrijf.

Kosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld je betaalt hangt af van een aantal factoren, zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. Lees hier meer over de collegegelden en de hoogte daarvan.  

Ga jij voor het eerst studeren aan het hbo? Dan betaal je in het eerste jaar waarschijnlijk de helft van het collegegeld wanneer je een voltijd, deeltijd of duale opleiding gaat volgen (m.u.v. een master). Wil je een lerarenopleiding volgen? Dan betaal je waarschijnlijk in zowel het eerste als in het tweede jaar de helft van het collegegeld. Lees meer over deze regeling.

Wettelijk collegegeld 2023/2024 € 2.314
Instellingscollegegeld 2023/2024 € 8.895
Wettelijk collegegeld 2024/2025 € 2.530
Instellingscollegegeld 2024/2025 € 9.730

Afbeelding
meisje met telefoon

Virtual Tour

Beleef onze campus in Leeuwarden of Emmen.

Check onze virtual tour.