Maak kennis met onze studenten en docenten

Wat zijn de ervaringen van onze studenten met de opleiding Master Marine Shipping Innovations? Waarom hebben zij voor de opleiding gekozen, wat brengt het hen en hoe combineren zij de studie met hun baan? Je leest hieronder hun verhalen. Ook geven we je een introductie van onze docenten.

Ervaringsverhalen studenten en docenten

Onze docenten

Van welke docenten krijg je les als je de masteropleiding gaat volgen?
Maak hieronder alvast kennis met ze.

gerrit-van-leunen

Gerrit van Leunen

Directeur MIWB en masterdocent module Human Resources

Opleiding: Maritiem Officier MIWB, Master Nederlands Recht en het programma Organisatieverandering en -ontwikkeling bij de Open Universiteit, opleiding tot mediator en workshopleader cursussen Bridge Resource Management en Crises and Crowd Management.

Werkervaring: stuurman in diverse rangen. Sinds 1992 werkzaam bij het MIWB in diverse functies. Sinds 2007 directeur.

“Als directeur ben ik trots op deze mooie opleiding en vind het leuk om zelf les te geven en zo ook met studenten in contact te komen.”

erik-klok

Erik Klok

Masterdocent module Asset Management. Directeur maritiem consultancybureau Goeree Lighthouse.

Opleiding: Maritiem Officier in Vlissingen, Master Maintenance and Safety Management, MBA.

Werkervaring: Consultancy en interim management met focus op snijvlak financiële-, operationele-, technische- en veiligheid performance. Een belangrijk deel van de werkzaamheden heeft betrekking op het vertalen van business strategieën naar o.a. data driven Asset Management strategieën. Directeur maritiem consultancybureau Goeree Lighthouse.

"Asset Management gaat over het optimaal inzetten van de bedrijfsmiddelen (assets) in relatie tot het realiseren van de business doelstellingen. Het gaat om de techniek, maar ook hoe je mensen en organisaties meekrijgt. Dat maakt dit vakgebied en de module zo interessant."

herbert-koelman

Dr. Ir. Herbert Koelman

Masterdocent Wiskunde, Maritieme Data Science, begeleiding Maritime Innovation Assignment. Lector lectoraat Maritieme Innovatieve Technieken.

Opleiding: HTS Scheepsbouw Haarlem, Maritieme techniek TU Delft, Promotie TU Delft.

Werkervaring: Eigenaar SARC, lector Maritieme Innovatieve Technieken, docent master Marine Shipping Innovations.

“Het mooie aan de opleiding is dat het de student zelf de middelen geeft zich te verdiepen op het grensvlak van vakmanschap, inzicht en innovatie.”

eelco_van_rietbergen

Ir. Eelco van Rietbergen

Masterdocent modules Research, Maritime Innovation en Roadmap Reflection en mentor en afstudeercoördinator. Adviseur maritieme consultancy, ontwerp en research.

Opleiding: Scheepsbouwkundig ingenieur TH Delft

Werkervaring: sleepvaart- en bergingsbedrijf Wijsmuller, docent scheepsbouwkunde Hogeschool Haarlem en NHL Hogeschool. Bluewater Energy Services BV, zelfstandig adviseur maritieme consultancy, ontwerp en research.

“Omdat ik m’n werk in het bedrijfsleven combineer met lesgeven, weet ik welke eisen gesteld worden aan afgestudeerden en ben ik op de hoogte van de trends en ontwikkelingen in het werkveld.

Kim Zuidema

Opleidingscoördinator

Opleiding: Kust- en zeemanagement HVHL, Communicatie- en Informatiewetenschappen Tilburg University

Werkervaring: Projectingenieur afstandsleren project MIWB

Ik vind het mooi om indirect bij te dragen aan het verduurzamen van de sector. De studenten doen het natuurlijk, wij leggen de stapstenen neer zodat zij innovatieve oplossingen kunnen bedenken voor het bedrijf waar ze werken.”