Hbo Keuzegids 2021: NHL Stenden voor derde keer op rij in top 3

donderdag 08 oktober 2020

NHL Stenden Hogeschool staat voor de derde keer op rij in de top 3 van beste grote hogescholen volgens de Keuzegids Hbo 2021. De school scoort onder andere goed op Onderwijs & Opvoeding, Cultuur & Kunst en Hotelmanagement. Daarnaast krijgen 20 opleidingen van de hogeschool het predicaat Topopleiding. Erica Schaper, voorzitter van het College van Bestuur van de hogeschool: “We zijn gefuseerd met kwaliteit als het belangrijkste uitgangspunt. Dit prachtige resultaat laat zien dat we die kwaliteit ook daadwerkelijk in huis hebben. Een geweldige prestatie van al onze medewerkers en samenwerkingspartners!” 
 

”Hogeschool trots op resultaat dat succesvolle fusie bevestigt”

Focus op kwaliteit 

NHL Stenden kiest in haar strategie voor de periode 2019-2024 voor een sterke focus op kwaliteit. Het unieke onderwijsconcept Design Based Education is daar onderdeel van. Studenten leren van ervaringen, experimenteren en evalueren vervolgens het eigen leerproces. Erica: ”We zorgen voor een inspirerende leeromgeving, professionele begeleiding en een sterke verbondenheid met onze studenten. We kennen onze studenten. De kwaliteit vind je ook terug in de sterke connectie met het regionale én internationale werkveld. De meeste studenten gaan vanaf jaar één al aan de slag voor een echte opdrachtgever. Dat vinden ze vaak best wel spannend, maar vooral ook heel leerzaam.”  

Topopleidingen 

De Keuzegids bepaalt de resultaten op basis van onder andere studenttevredenheid en hoeveel studenten een studie succesvol afronden. Van de in totaal 71 beoordeelde NHL Stenden opleidingen, zijn 20 opleidingen als Topopleiding* bestempeld en ontvangen een officieel kwaliteitszegel van de Keuzegids. Vorig jaar telde de hogeschool 19 Topopleidingen. De opleiding Maritiem Officier is al voor het zevende jaar op rij Topopleiding. Nieuw dit jaar zijn onder andere de bachelors Hogere Hotelschool en European Studies in Leeuwarden.  
 

StudentSuccesCentrum 

De Keuzegids laat ook zien dat er nog ruimte voor verbetering zit in het studierendement; het aantal studenten dat doorstroomt naar het tweede jaar en het aantal studenten dat binnen vijf jaar afstudeert. Erica: “Het verbeteren van het studierendement van onze opleidingen staat bij ons hoog op de agenda. Een mooi voorbeeld hiervan is het StudentSuccesCentrum. Hier kunnen studenten terecht met al hun vragen over de studie, het studentenleven of meer persoonlijke kwesties. Je studententijd is meer dan studeren alleen. Wat er buiten een opleiding om gebeurt, kan grote impact hebben op iemand zijn of haar studie.” 

*) In de Keuzegids Hbo 2021 krijgt deze opleiding een oordeel van 75 punten of hoger in de kwaliteitsvergelijking. Daarmee behoort de opleiding tot de beste van Nederland aldus de Keuzegids.