Ondanks coronacrisis loopt stage door

donderdag 15 oktober 2020

Ondanks de coronacrisis, zijn alle MIWB zeevaartstudenten dit jaar op derdejaars stage gegaan. In heel Nederland was begin oktober 93% van de zeevaartstagiairs aan boord geplaatst. Het is een resultaat van de intensieve en goede samenwerking tussen het Nederlandse zeevaartonderwijs en het bedrijfsleven in de zeevaart. De stages zijn een onmisbare schakel tussen het zeevaartonderwijs en de ‘varende praktijk’ en daarom van grote meerwaarde voor de maritieme sector.

elysee_4_005.jpg

“Door jarenlange goede samenwerking tussen het zeevaartonderwijs en rederijen en extra inspanningen vanuit beide partijen, lijden de stages niet onder de coronacrisis.”

Het totaal aantal stageplaatsen dat ondanks de crisis door rederijen is aangeboden en ingevuld wijkt in 2020 niet af van voorgaande jaren. Een recente inventarisatie van het mbo- en hbo-zeevaartonderwijs samen met de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) en de Vereniging van Waterbouwers wijst dit uit. Door de jarenlange goede samenwerking tussen het zeevaartonderwijs en de rederijen en extra inspanningen van beide partijen tijdens de coronapandemie, hoeven de stages hier niet onder te lijden. Een positief resultaat in deze moeilijke periode.

Tegelijkertijd werkt de sector eraan om nog dichter bij 100% bezetting van de stageplaatsen te komen en wordt voorzichtig ook al vooruitgekeken naar stageplaatsen voor de studenten die in het voorjaar moeten starten met hun eindstage. Op basis van de hechte band tussen het zeevaartonderwijs en het bedrijfsleven is er het vertrouwen dat ook in 2021 voldoende stageplaatsen beschikbaar moeten kunnen komen voor de toekomstige generatie Nederlandse zeevarenden.