NHL Stenden ook in Elsevier ‘Beste Studies’ in de top 3

donderdag 03 oktober 2019

NHL Stenden Hogeschool doet het uitstekend in de ranking van de Elsevier Beste Studies. De hogeschool behaalt dit jaar 10 medailles met haar voltijd opleidingen verspreid over haar campussen in het Noorden. Net als in de Keuzegids hbo en de Keuzegids masters van 2019, staat NHL Stenden daarmee in de landelijke top 3.

studenten-tablet-cafe

Erica Schaper, voorzitter College van Bestuur: “We zijn ontzettend trots op deze positieve waardering. Dit resultaat laat zien dat we met al onze campussen kwaliteit leveren die onze studenten waarderen. In Emmen bieden we bijvoorbeeld vier studies aan die door de Elsevier met medailles zijn beloond. En dit staat niet op zichzelf, want landelijk gezien doet de noordelijke regio het hartstikke goed met een top drie van Hanzehogeschool, Windesheim en NHL Stenden.”

10 medailles voor NHL Stenden

Elsevier presenteert de ranking per instelling aan de hand van medailles. De medaillespiegel toont het aantal behaalde medailles per hogeschool. Een opleiding krijgt een gouden medaille als deze drie jaren bij de top zit, een zilveren medaille voor twee jaren en een bronzen medaille voor één jaar bij de top. Dit levert voor NHL Stenden 10 medailles op, waarmee de derde plek in de ranking is behaald.

Goud
Chemie (Emmen)
Elektrotechniek (Leeuwarden)
Lerarenopleiding Aardrijkskunde (Leeuwarden)
Lerarenopleiding Frans (Leeuwarden)
Lerarenopleiding Basisonderwijs (Emmen)
Maritiem Officier (Terschelling)

Zilver
Biologie en Medische Laboratoriumonderzoek (Emmen)
Finance & Control (Emmen)
Ocean Technology (Terschelling)

Brons
Bestuurskunde & Overheidsmanagement (Leeuwarden)

Methode

Voorgaande jaren gebruikte Elsevier de data van de Nationale Studenten Enquête (NSE). Omdat de data van NSE 2019 niet meer beschikbaar zijn, baseert Elsevier zich op een trendanalyse van meerdere NSE-jaren. Een opleiding krijgt nu een medaille als studenten de laatste drie jaren bovengemiddeld tevreden waren én als de opleiding binnen de eigen sector minstens één jaar tot de opleidingen met de meest tevreden studenten behoort.