Student Bas Strengers lanceert magazine over mentale gezondheid

dinsdag 09 maart 2021

Open zijn over hoe het echt met je gaat als student, is niet altijd even makkelijk. Maar door corona en prestatiedruk momenteel des te belangrijker. Reden genoeg voor Online Contentcreator-student Bas Strengers om hierover zelf een magazine te maken en in gesprek te gaan met studiegenoten. Eerlijke verhalen die hij heeft gebundeld in een prachtig magazine.

Bas

Bas: “Ik merk dat mijn leeftijdsgenoten en ik onderling niet altijd even makkelijk praten over onze mentale gezondheid. Of dat nu gerelateerd is aan de corona-situatie of het gaat om andere mentale problemen. Ik vind het belangrijk dit taboe te doorbreken en wil openheid creëren. Dus toen ontstond het idee voor het maken van dit magazine. Naast dat het een opdracht vanuit school was, wil ik ook echt dat jongeren hier iets aan hebben.”

De zoektocht van Bas naar jongeren die hun persoonlijke verhaal wilden delen was nog wel even een dingetje. Maar middels een oproep op het Instagram-account van de opleiding en via zijn eigen netwerk kwam hij al snel met een aantal leeftijdsgenoten in contact.

Bas: “Toen de verhalen uiteindelijk écht op papier stonden vond ik het best schrikken en heftig. Ik vind het verdrietig dat je je zo kunt voelen. Inmiddels heb ik veel reacties ontvangen, van ‘heftig’ tot ‘mooi’.”

Benieuwd naar het magazine van Bas? Je leest het hier!