Studieopbouw Hotel Management

Het onderwijsconcept van NHL Stenden is Design Based Education (DBE). Dit betekent dat je bij NHL Stenden niet alleen in de schoolbanken studeert. Sterker nog; we stimuleren je juist om te ontdekken wat er in de praktijk gebeurt. Jij gaat aan de slag met actuele vraagstukken uit de praktijk. Daarbij werk je intensief samen met medestudenten én met partners in de gastvrijheidsindustrie. In ons eigen viersterrenhotel Notiz doe je praktijkervaring op. Gedurende de opleiding groei je van operationeel naar managementniveau.

Afbeelding
sfeer-ba-hogere-hotelschool-vt-lwd.jpg

Studieprogramma

Semester
Het studieprogramma ziet er globaal als volgt uit: elk level kent 2 periodes van 20 weken [semester] of 4 periodes van 10 weken. In elk periode heb jij theorielessen, een praktijkvraagstuk (Design Challenge) en praktijklessen in ons eigen hotel. Deze periode sluit je af met een beoordeling op je opdracht.

Levels
Ons studieprogramma kent geen jaren meer maar levels. Jij leert op jouw tempo, dat kan sneller of langzamer dan een jaar. Of wanneer je al ervaring hebt op een bepaald gebied, door bijvoorbeeld werk of studie ervaring, kun je instappen op een volgend level.

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding, zo kun je opleidingen vergelijken en weet welke onderdelen aan bod komen.

Design Based Education

Elke hogeschool heeft een eigen onderwijsconcept. Je zou kunnen zeggen dat het de manier is waarop er lesgegeven wordt. Dat verschilt per hogeschool. NHL Stenden heeft Design Based Education (DBE) als onderwijsconcept.

Studeren doe je bij NHL Stenden niet alleen in de schoolbanken. Sterker nog; we stimuleren je juist om te ontdekken wat er in de praktijk gebeurt. Jij gaat aan de slag met actuele vraagstukken uit het werkveld. Daarbij werk je intensief samen met medestudenten én met organisaties en bedrijven.

Lees meer over DBE

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours!

Ontdek X-Honours