Hotel Management - Instroom MOH (Ad)
Hotel Management School

Praktische zaken Associate Degree Hotel Management - Instroom MOH

Voor de opleiding Hogere Hotelschool - Instroom MOH zijn verschillende vereisten nodig om toegelaten te worden tot deze opleiding. Deze toelatingseisen vind je hieronder.

Afbeelding
sfeer

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de opleiding Ad Hotel Management MOH heb je het volgende diploma nodig:

Afbeelding
Studiekeuze123

Studie in cijfers

Ontdek en vergelijk de opleiding Hogere Hotelschool - Instroom MOH op studiekeuze123.nl en kies je opleiding!

Intake tijdens selectiedag

Voldoe je aan de toelatingseisen (diploma, profiel en eventuele toetsen) en heb je je aangemeld via Studielink? Dan neem je deel aan de verplichte intake tijdens de selectiedagen.

Meer informatie over de aanmeldprocedure vind je via de inschrijfpagina van deze opleiding. Wil je weten wanneer de selectiedagen plaatsvinden? Kijk dan op de pagina selectiedagen Leeuwarden.
Start je liever in Emmen (via Associate degree route) klik dan op de pagina selectiedagen in Emmen.

Kom je van Aruba, Bonaire of Curaçao of Sint Maarten en je hebt een Nederlands paspoort, neem dan contact op met femke.beeren@stenden.com om je selectieprocedure te starten.

Keuzedeel NHL Stenden Hospitality 

Of je je Associate degree opleiding met een half jaar of 1 jaar kunt verkorten, hangt af van het keuzedeel wat wij met een aantal MOH opleidingen hebben ontwikkeld: het 'mbo-hbo NHL Stenden Hospitality' keuzedeel. Indien je dit keuzedeel niet hebt behaald, ontvang je als MOH student een vrijstelling van een half jaar. Indien je dit genoemde keuzedeel succesvol hebt afgerond, dan krijg jij 1 jaar vrijstelling. Het certificaat van dit keuzedeel stuur je dan vóór de StudieStartWeek op naar forminggroups@nhlstenden.com. Indien wij het keuzedeel niet tijdig ontvangen, word je in de half jaar vrijstelling groep geplaatst.

Dit keuzedeel wordt aangeboden op de volgende mbo scholen:

 • Friesland College Leeuwarden
 • ROC Friese Poort (Sneek en Drachten)
 • Noorderpoort Groningen
 • Drenthe College Emmen
 • Alpha College Hardenberg, Hoogeveen
 • Deltion College Zwolle
 • ROC Twente Almelo
 • ROC van Amsterdam
 • Horizon College Heerhugowaard
 • ’t Klooster Amersfoort
 • Rijn IJssel, Arnhem en Wageningen
 • De Rooi Pannen, locatie Tilburg

Doorleren

Wil jij je na je Associate degree verder ontwikkelen? Kies dan voor de bachelor Hotel Management in Leeuwarden. Daar stap je in de laatste fase van de studie in en word je opgeleid tot manager. De opleidingen sluiten naadloos op elkaar aan. Benieuwd naar het complete overzicht van de opleiding? Vraag de brochure aan van de Hotel Management School, bachelor degree.

Locaties

STUDEREN IN EMMEN OF LEEUWARDEN

In Emmen, Associatie degree route, volg je kleinschalig en persoonlijk onderwijs. Doordat je met ongeveer 50 studenten instroomt, is de sfeer op school erg persoonlijk. De theorie en praktische toepassing zijn sterk met elkaar verbonden. Je doet veel ervaring op bij regionale evenementen (VIP lounge voetbalstadion FC Emmen,VPB Ondernemersbeurs, Hello Festival etc.). In het eigen leerbedrijf restaurant Stones werk je samen met mbo-studenten van het Drenthe college; een echte werkveldsituatie en uniek concept. Jouw externe praktijk volg je bij hotels en vakantieparken in de regio tot aan 5-sterren hotel The Grand Amsterdam.

Op onze locatie in Leeuwarden, bachelor en associate degree, werk je in onze eigen leerbedrijven zoals het toprestaurant Wannee en het commerciële en trendy 4-sterren Notiz Hotel. In deze interculturele omgeving leer je met meer dan 50 nationaliteiten.

Kosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld je betaalt hangt af van een aantal factoren, zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. Lees hier meer over de collegegelden en de hoogte daarvan.  

Ga jij voor het eerst studeren aan het hbo? Dan betaal je in het eerste jaar waarschijnlijk de helft van het collegegeld wanneer je een voltijd, deeltijd of duale opleiding gaat volgen (m.u.v. een master). Wil je een lerarenopleiding volgen? Dan betaal je waarschijnlijk in zowel het eerste als in het tweede jaar de helft van het collegegeld. Lees meer over deze regeling.

Wettelijk collegegeld 2022/2023 € 2.209
Instellingscollegegeld 2022/2023 € 8.495
Wettelijk collegegeld 2023/2024 € 2.314
Instellingscollegegeld 2023/2024 € 8.895
Uniform, kokskleding, messenset (eenmalig) €770
Boeken, readers (per jaar) €600
Studiestartweek (eenmalig) €95