Afbeelding
opleiding
Afbeelding
opleiding

Pabo (Leraar Basisonderwijs) deeltijd

Leer niet alleen om voor de klas te staan. Maar ook om te gaan met leerlingen en hun specifieke wensen. Wordt de leraar of lerares waar kinderen voor naar school komen met de Pabo deeltijd studie.

Andere varianten
Studieduur
flexibel
Start in
februari & september
Locatie
Meerdere locaties
Diploma
Bachelor of Education

Kun jij goed met kinderen omgaan, geef je graag het goede voorbeeld en wil je kinderen iets leren? Ga jij voor een baan die geen dag hetzelfde is en wil jij werken in het onderwijs combineren met je studie? Dan is Deeltijd Pabo jouw studie.

  • Flexibel in te richten studie, afgestemd op eigen leerbehoeften
  • Combineer je studie met werk en privé
  • Veel praktijkervaring opdoen tijdens je studie
  • Na je studie kun je meteen aan de slag in het onderwijs
  • Topopleiding volgens Keuzegids Hbo 2020 en 2021 (locatie Assen).
Afbeelding
Topzegel 2020 & 2021 Assen

Topopleiding

De opleiding Pabo (Leraar Basisonderwijs) in Assen is in de Keuzegids Hbo 2020 en 2021 uitgeroepen tot Topopleiding.

Wat staat je te wachten?

Als leraar sta je voor de klas maar werken in het onderwijs is veel meer dan lesgeven alleen. Je volgt binnen de Pabo deeltijd opleiding basisvakken als pedagogische en didactische vaardigheden, taal en rekenen. Daarnaast ga je ook aan de slag met het verbeteren van het onderwijs. De Pabo deeltijd studie richt zich op de vraag hoe kennis en vaardigheden het best over te dragen zijn op leerlingen. De ontwikkeling van het kind staat hierin altijd centraal. Je gaat zelf aan de slag als onderzoeker, ontwerper en uitvoerder van het onderwijs. Dat doe je op onze hogeschool, maar vooral ook tijdens je stage.

Studiekenmerken

Diploma
Bachelor of Education
Start in
februari & september
Locatie
Assen & Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
flexibel
Lesdag
Woensdag & Vrijdag
Afbeelding
Kosten
Afbeelding
Ervaringsverhaal
“Ik deed vijf functies tegelijk. Achteraf gezien was ik echt aan het uitzoeken waar mijn hart lag.”
Afbeelding
Ervaringsverhaal
Sanne Faber
Student Pabo

Persoonlijke leerroute

Geen student is gelijk. Daarom krijg je de mogelijkheid om je opleiding voor een deel zelf in te richten. Door bijvoorbeeld meer in de praktijk te werken of onderzoek te doen rond een thema. We werken met leergebieden van een semester. Daarin werk je samen met studenten, docenten en het werkveld aan reallife vraagstukken. Je krijgt begeleiding van docenten en een coach.

Verschillende locaties

Je kunt Deeltijd Pabo volgen op onze locatie in Leeuwarden en in Assen. In Leeuwarden is de lesdag op vrijdag. In Assen is de lesdag op woensdag.

Duur opleiding

Voor de deeltijd Pabo geldt voor mensen zonder een afgeronde HBO/WO bachelor een studieduur van 3 – 4 jaar. De studie is flexibel in te richten en af te stemmen op je eigen leerbehoefte. Op basis van je vooropleiding en/of ervaring is het mogelijk om de studie af te ronden in 3 jaar. Wanneer je start met de opleiding bespreek je met je studiecoach welke leerroute jij nodig hebt. Als je al eerder een propedeuse van de pabo hebt gehaald is het mogelijk in te stromen in de hoofdfase en krijg je een vrijstelling voor de propedeuse.

Voor de deeltijdopleiding Pabo geldt voor mensen met een reeds afgeronde HBO/WO bachelor een studieduur van 2,5 – 3 jaar. De studie is flexibel in te richten en af te stemmen op je eigen leerbehoefte. Op basis van je vooropleiding en/of ervaring is het mogelijk om de studie af te ronden in 2,5 jaar. Wanneer je start met de opleiding bespreek je met je studiecoach welke leerroute jij nodig hebt.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!