Afbeelding
Pabo Deeltijd
Afbeelding
Pabo deeltijd

Pabo (Leraar Basisonderwijs) deeltijd

Leer niet alleen om goede lessen te geven, maar ook omgaan met specifieke onderwijsbehoeften van leerlingen. Word de leraar die kinderen laat bloeien! Kies voor de Pabo deeltijd studie.

Andere varianten
Studieduur
flexibel
Start in
februari & september
Locatie
Meerdere locaties
Diploma
Bachelor of Education

Leer niet alleen om goede lessen te geven, maar ook omgaan met specifieke onderwijsbehoeften van leerlingen. Wil jij die basisschool leraar worden die kinderen laat bloeien? Maar wil je niet 4 jaar voltijd studeren? Kies dan voor de deeltijd Pabo. 

  • De studieduur is 2,5-4 jaar, afhankelijk van jouw vooropleiding en werkervaring
  • Met een afgeronde HBO/WO opleiding haal je je diploma al in 2,5 jaar
  • Combineer studeren met werk en privé
  • Studeer in Leeuwarden of in Assen
  • Start in september of in februari

  • Doe veel praktijkervaring op tijdens je stages
  • Studeer bij de nummer 1 lerarenopleider van Noord-Nederland
  • Hele goede baankansen in het basisonderwijs of speciaal basisonderwijs

De deeltijd Pabo in het kort

Als leraar sta je voor de klas maar werken in het onderwijs is veel meer dan lesgeven alleen. Je volgt binnen de Pabo deeltijd opleiding basisvakken als pedagogische en didactische vaardigheden, taal en rekenen. Daarnaast ga je ook aan de slag met het verbeteren van het onderwijs. De Pabo deeltijd studie richt zich op de vraag hoe kennis en vaardigheden het best over te dragen zijn op leerlingen. De ontwikkeling van het kind staat hierin altijd centraal. Je gaat zelf aan de slag als onderzoeker, ontwerper en uitvoerder van het onderwijs. Dat doe je op onze hogeschool, maar vooral ook tijdens je stage. Wil je meer weten over het studieprogramma? Bekijk de pagina over de studieopbouw.

Studiekenmerken

Diploma
Bachelor of Education
Start in
februari & september
Locatie
Assen & Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
flexibel
Afbeelding
Kosten

Lesdag(en) 

In Leeuwarden is je lesdag: vrijdag

In Assen heb je, als je start in september, les op maandag & woensdag. Als je start in februari, heb je alleen les op maandag. Heb je al een propedeuse van de Pabo? Dan kies je voor maandag óf woensdag.

Meer weten over de deeltijd Pabo? 

Voor de deeltijd Pabo in Leeuwarden: pabodeeltijd@nhlstenden.com
Voor de deeltijd Pabo in Assen: paboassen@nhlstenden.com

Verschillende Pabo-opleidingen:

Afbeelding
Ervaringsverhaal
“Ik deed vijf functies tegelijk. Achteraf gezien was ik echt aan het uitzoeken waar mijn hart lag.”
Afbeelding
Ervaringsverhaal
Sanne Faber
Student Pabo

Persoonlijke leerroute

Geen student is gelijk. Daarom krijg je de mogelijkheid om je opleiding voor een deel zelf in te richten. Door bijvoorbeeld meer in de praktijk te werken of onderzoek te doen rond een thema. We werken met leergebieden. In de leergebieden werk je samen met studenten, docenten en het werkveld aan real-life vraagstukken. Je krijgt begeleiding van docenten en een coach. De duur van de opleiding is afhankelijk van je vooropleiding, expertise en thuissituatie.

Duur opleiding

De deeltijd Pabo heeft een studieduur van 2,5 - 4 jaar. Je kunt de studie flexibel inrichten en afstemmen op jouw eigen leerbehoefte. Op basis van je vooropleiding en ervaring bepaal je bij de start van jouw studie samen met je studiecoach welke leerroute en opleidingsduur bij jou passen.

*Heb je al eerder een propedeuse van de Pabo gehaald? Dan kun je vrijstelling krijgen voor de propedeuse en direct instromen in de hoofdfase.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!