OnWrap wint vierde editie van het Hayo Apotheker Stimuleringsfonds

OnWrap, het bedrijf van Joas Schouwstra en Julian Venema, werd donderdag 20 juni de grote winnaar van de vierde editie van het Hayo Apotheker Stimuleringsfonds (HAF). Het event, georganiseerd door het Center for Entrepreneurship van NHL Stenden Hogeschool, benadrukt de voortdurende inzet voor het stimuleren van ondernemerschap en innovatie in de regio. 

OnWrap heeft de jury weten te imponeren met hun innovatieve concept om autolaadpalen te wrappen en te personaliseren. Door EV-laders te voorzien van creatieve patronen en ontwerpen, weten Joas en Julian de laadpalen niet alleen mooier te maken, maar ook beter te laten versmelten met hun omgeving. Het idee voor hun onderneming begon als een schoolproject maar groeide uit tot een passievolle onderneming.  

“Dankzij het HAF hebben we een plek gekregen om onze ideeën uit te proberen en ons businessplan te verbeteren. Wat begon als een schoolproject, is uitgegroeid tot een passie voor het bedrijf en een toffe uitdaging,” aldus Joas Schouwstra en Julian Venema. 

Het Hayo Apotheker Stimuleringsfonds biedt een platform voor talentvolle studenten van NHL Stenden om hun ondernemingsplannen te presenteren en te strijden om financiële steun en begeleiding. De winnaar ontvangt niet alleen een geldprijs, maar ook de nodige ondersteuning om hun idee verder te ontwikkelen en te realiseren. 

Foto's: Matiss Romanovskis 

Een overzicht van de finalisten: 

  • OnWrap: het wrappen en personaliseren van autolaadpalen door Joas Schouwstra en Julian Venema (Bachelor Commerciële Economie in Leeuwarden).   
  • C2Day: een creatief agentschap dat zich richt op contentmarketing voor zowel B2B als B2C door Anastasija Muhina (Bachelor Creative Business in Leeuwarden). Tweede prijs en tevens winnaar van de publieksprijs.
  • BeAdorible: het ondersteunen van introverte jongere en jongvolwassenen in het omarmen van hun introverte kwaliteiten d.m.v. een bordspel door Dorine Kliffen (Bachelor Social Work in Leeuwarden). Derde prijs.

Eerdere winnaars  

In de afgelopen jaren heeft het HAF diverse inspirerende projecten ondersteund. Vorig jaar won Charlotte Veenis met haar start-up 'Comvey'. Vorige week kreeg ze de meeste stemmen van het publiek tijdens de Enterprijs en ontving ze de publieksprijs. Haar succesverhaal toont de positieve invloed die het HAF kan hebben op jonge ondernemers. 

Center for Entrepreneurship

Het Center for Entrepreneurship speelt een cruciale rol in het bevorderen van ondernemerschap onder studenten. Door middel van workshops, mentoring en evenementen zoals het HAF, worden studenten aangemoedigd om hun ondernemende vaardigheden te ontwikkelen en hun innovaties tot leven te brengen.